Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΥΓΕΙΑ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
«Αρρώστησε» από την κυβερνητική πολιτική

Μια μακριά σειρά προβλημάτων που ταλανίζουν καθημερινά τους εργαζόμενους του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, αλλά και τους ασθενείς που προσφεύγουν σε αυτό, αντιμετωπίζει το νοσοκομείο λόγω της αδράνειας της διοίκησής του, αλλά και του υπουργείου Υγείας για την επίλυσή τους. Την ίδια στιγμή η αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον του νοσοκομείου εντείνεται, εξαιτίας της επικείμενης υπαγωγής του στα συγκεντρωτικά Περιφερειακά Συστήματα Υγείας (ΠεΣΥ).

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο δημοσιοποίησε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η πενταμελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ των γιατρών του, η οποία έχει αποστείλει σχετικό υπόμνημα στον υπουργό Υγείας, τον πρόεδρο του νοσοκομείου, τη διοίκηση του Γ' ΠΕΣΥ Αττικής στο οποίο υπάγεται, τους δήμους της γύρω περιοχής και τους τοπικούς φορείς. Οπως επισήμαναν, δυο χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1999 δεν έχουν επισκευαστεί οι κατεστραμμένοι θάλαμοι και λοιποί χώροι του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να λειτουργεί από τότε με περίπου 35 κρεβάτια λιγότερα, την ώρα που μεγάλος αριθμός ασθενών νοσηλεύεται σε ράντζα στους διαδρόμους. Τριτοκοσμικές συνθήκες όμως επικρατούν και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που λειτουργεί χάρη στην υπερπροσπάθεια των εργαζομένων του. Η κατασκευή του νέου ΤΕΠ του νοσοκομείου που θεμελιώθηκε το Δεκέμβρη του 1998 από τον τότε υπουργό Υγείας Λ. Παπαδήμα και άλλους πρωτοκλασάτους υπουργούς της κυβέρνησης και έχει σταματήσει στα θεμέλια, τα οποία έχουν ήδη πλημμυρίσει. Το έργο έχει «παγώσει», ενώ οι εργαζόμενοι εκφράζουν μια σειρά ερωτηματικά σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθεί και αν έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για την ολοκλήρωσή του, αφού ακούγεται ότι θα εξαιρεθεί από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Σε πραγματικό αδιέξοδο έχει οδηγεί όμως το νοσοκομείο και λόγω της απόσυρσης των ιατρικών υλικών στην οποία προχώρησαν οι προμηθευτές, πιέζοντας για την εξόφληση των συσσωρευμένων χρεών. Ηδη το νοσοκομείο αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις ορθοπεδικού υλικού, προθεμάτων, αλλά και στα υπόλοιπα υλικά χειρουργείου, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται υλικά τεχνολογίας του '80 στις ορθοπεδικές επεμβάσεις, ενώ έχει μειωθεί και συνολικά ο αριθμός των επεμβάσεων στο νοσοκομείο.

«Με την έναρξη της εφαρμογής των νέων νομοσχεδίων και την αδιαφάνεια σε όλα τα επίπεδα που συνεπάγεται, δεν μπορούμε να νιώθουμε ασφαλείς στο μέλλον», επισημαίνουν οι γιατροί και ζητούν να γνωρίζουν και να συμμετέχουν στη διαμόρφωση των εξελίξεων που αφορούν το νοσοκομείο, τους ασθενείς και τους εργαζόμενούς του.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την αναμόρφωση του οργανισμού του νοσοκομείου και ειδικά σε ό,τι αφορά το προβλεπόμενο προσωπικό, αφού ο υπάρχων οργανισμός αναφέρεται σε 450 κλίνες, ενώ σήμερα λειτουργούν 730 κλίνες. Ως εκ τούτου, ζητούν την αύξηση του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και την πλήρωση των κενών θέσεων. Τέλος, ζητούν την έγκαιρη πληρωμή των εφημεριών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πόρτα» σε ασθενείς, «κατά το ελάχιστον» η λειτουργία όλων των κλινικών (2022-07-22 00:00:00.0)
Τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων! (2021-11-17 00:00:00.0)
Προχωρούν σε τρίωρη αποχή την Τετάρτη 23 Δεκέμβρη (2020-12-17 00:00:00.0)
«Στο κόκκινο» τα δημόσια νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη και Ηπειρο (2020-11-04 00:00:00.0)
Το μαύρο άσπρο για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Νίκαιας (2020-06-18 00:00:00.0)
Γέμισαν ακόμα και τα ράντζα! (2019-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ