Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΥΓΕΙΑ
Αεροδιαστημικά ασύμβατα

Το 1ο Συνέδριο Αεροπορικής και Διαστημικής Ιατρικής στην Ελλάδα θα γίνει στις 4-6 Οκτώβρη στην Αθήνα. Η Αεροπορική και Διαστημική Ιατρική, αγκαλιάζοντας όλες σχεδόν τις κλινικές και εργαστηριακές ειδικότητες υποστηρίζει μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες του ανθρώπου, στην προσπάθειά του για εξέλιξη και υπέρβαση, για απελευθέρωση από τα γήινα βαρυτικά δεσμά και κατάκτηση νέων χώρων, οι οποίοι είναι ασύμβατοι με τη φυσική δομή και τη λειτουργικότητά του, τονίστηκε χτες σε συνέντευξη Τύπου της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου

Η υποστήριξη αυτή εκδηλώνεται σε πολλούς τομείς, όπως η κατασκευή ασφαλών αεροσκαφών και διαστημοπλοίων, στην επιλογή των πλέον κατάλληλων, από σωματική και ψυχοπνευματική άποψη, για το επάγγελμα του ιπταμένου, στη διερεύνηση των αεροπορικών ατυχημάτων με σκοπό τον εντοπισμό των αιτιών και αποφυγή επανάληψης αυτών. Επίσης συμβάλει στην οργάνωση και εκτέλεση -των σωτήριων- αεροδιακομιδών, καθώς και στο σχεδιασμό αντιμετώπισης μαζικών απωλειών υγείας από συμβατικά ή ραδιολογικά - βιολογικά - χημικά αίτια.

Εντυπωσιακοί πράγματι οι τομείς. Και ασύμβατοι με τα καταστροφικά σχέδια που εκδηλώνονται τούτες τις μέρες. Δηλαδή τα πορίσματα της αεροπορικής και διαστημικής ιατρικής -όπως όλων των επιστημών- είναι υποστηρικτικά ή όχι για τον άνθρωπο, ανάλογα με τα χέρια που τα εξουσιάζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ