Παρασκευή 26 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Πληθαίνουν τα μηνύματα συμπαράστασης

Πληθαίνουν τα μηνύματα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς από συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλους μαζικούς φορείς.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας υπογραμμίζει πως «εμείς οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι αγρότες. (...) Εμείς οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ (...) Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας».

Τη συμπαράστασή τους εκφράζουν επίσης τα Εργατικά Κέντρα Νάουσας και Αρτας, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.

«Οι φοιτητές μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες βάζουμε "μπλόκο" στην πολιτική που μας τσακίζει!», υπογραμμίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), καλώντας τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να στηρίξουν με ψηφίσματα και δράσεις το δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και ειδικότερα τους συλλόγους που βρίσκονται κοντά στις περιοχές των μπλόκων να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους.

Τη συμπαράσταση στον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς εκφράζει ο Φοιτητικός Σύλλογος Γεωπονίας - Φυτικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.«Ιδιαίτερα οι φοιτητές που σπουδάζουμε πάνω στην Γεωπονία και βλέπουμε ότι μας περιμένει ένα μέλλον μεταξύ ανασφάλειας και ανεργίας, πρέπει να σταθούμε στο πλάι των μικρομεσαίων αγροτών», τονίζει. «Η ίδια πολιτική που τσακίζει τους αγρότες, που τους φορτώνει με φόρους και χαράτσια, είναι αυτή που τσακίζει και τους γονείς μας που είτε είναι αγρότες και βιώνουν την ίδια κατάσταση, είτε έχουν ένα μαγαζί και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα. Η ίδια πολιτική είναι που έχει οδηγήσει τους απόφοιτους γεωπόνους να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, ήλιο με ήλιο, όπως στα θερμοκήπια της "Selecta" (...) Εχουμε χρέος, ως το αυριανό επιστημονικό δυναμικό της χώρας που θα δουλεύουμε στην αγροτική παραγωγή, να παλέψουμε μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ