Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
«Δε δημιουργεί πολιτικό θέμα η δίωξη»!

«Δεν υπάρχει άλλο γενικότερο πολιτικό θέμα στην υπόθεση αυτή»! Αυτή ήταν η νέα απαράδεκτη δήλωση στην οποία προέβη χτες η κυβέρνηση διά στόματος του εκτελώντα χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Νικολάου, όταν οι δημοσιογράφοι έθεσαν εκ νέου το θέμα της δίωξης του «Ρ» από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη στην παραπάνω δήλωση, σε μια προσπάθεια να αποσυνδέσει το πρόσωπο του πρωθυπουργού από την τακτική του Ε. Γιαννόπουλου και την επίθεση του τελευταίου ενάντια στο ΚΚΕ.

Ειδικότερα, ο Γ. Νικολάου επανήλθε στους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους ο Ε. Γιαννόπουλος ενεργεί στην υπόθεση αυτή ως «απλός» (!) πολίτης, ο οποίος μάλιστα ασκεί τα δικαιώματά του με νόμιμο τρόπο... Ως εκ τούτου κατά την κυβέρνηση, δεν ευσταθεί η χτεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με την οποία καταγγελλόταν ανοιχτά ότι πίσω από την πρακτική Γιαννόπουλου βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ο διάλογος που αναπτύχθηκε στο πρες - ρουμ ήταν για μια ακόμα φορά αποκαλυπτικός και έχει ως εξής:

Δημοσιογράφος: «Πώς σχολιάζει η κυβέρνηση τη δήλωση του ΚΚΕ, μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να συναντηθεί με την κ. Παπαρήγα, ότι προσωπικά, ο πρωθυπουργός καθοδηγεί την επίθεση του κ. Γιαννόπουλου εναντίον του "Ριζοσπάστη" και του ΚΚΕ;».

Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Επανειλημμένως έχουμε δηλώσει ότι η δυνατότητα κάποιου προσώπου, ακόμη και αν αυτός είναι υπουργός, να υπερασπίζεται την τιμή και την υπόληψή του με το νόμιμο τρόπο, που είναι ο τρόπος της Δικαιοσύνης, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Ελληνα πολίτη και βεβαίως και των υπουργών. Δεν υπάρχει ένα άλλο γενικότερο πολιτικό θέμα στην υπόθεση αυτή»(!)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ