Τρίτη 30 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι αγρότες αγωνίζονται για να σταματήσετε να τους παίρνετε την μπουκιά από το στόμα!

Παρέμβαση της Δ. Μανωλάκου σε συζήτηση στη Βουλή

Τα δίκαια αιτήματα που προτάσσουν οι αγρότες για να επιβιώσουν, συνεχίζοντας τον αγώνα κατά της πολιτικής που τους ξεκληρίζει, ανέδειξε την Παρασκευή 26/1 στη Βουλή η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου. Για το ΚΚΕ, τόνισε, «λύση είναι το δυνάμωμα της κοινής δράσης ανάμεσα στην εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και της υπαίθρου σε τροχιά σύγκρουσης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις τους».

Η παρέμβαση έγινε στο πλαίσιο της Επίκαιρης Επερώτησης που κατέθεσαν από κοινού Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, κατά τη συζήτηση της οποίας ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι «κονταροχτυπήθηκαν» εκ νέου, για το ποιος εφαρμόζει αποτελεσματικότερα την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στα αιτήματα των αγροτών, αλλά διαφήμισε τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην απορρόφηση των ευρωενωσιακών κονδυλίων, όταν όπως σχολίασε η Δ. Μανωλακου, «το 80% πηγαίνει στους πλούσιους αγρότες που είναι το 20%, ενώ το υπόλοιπο 20% μοιράζεται στους φτωχομεσαίους αγρότες».

Η βουλευτής του ΚΚΕ σχολίασε ότι κυβέρνηση, ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα δεν μπορούν να κρύψουν, μέσα από τις αποπροσανατολιστικές τους αντιπαραθέσεις για τη διαχείριση, ότι τα ενώνει η νέα ΚΑΠ, η οποία προωθεί το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς ευνοώντας τις μεγάλες καπιταλιστικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Οπως τόνισε, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ εφάρμοσαν οι προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αυτή συνεχίζει με ακόμα μεγαλύτερη σκληρότητα η σημερινή, ενώ υπενθύμισε ότι όλοι μαζί υπερψήφισαν το τρίτο μνημόνιο που περιείχε μία σειρά αντιαγροτικά μέτρα, όπως η κατάργηση του αφορολόγητου πετρελαίου για τους αγρότες κ.ά.

Τόνισε, εξάλλου, ότι οι αγρότες με τον αγώνα τους «δεν ζητούν ενισχύσεις, αλλά να σταματήσετε να τους παίρνετε την μπουκιά από το στόμα», με την επιβολή όλων αυτών των αντιαγροτικών μέτρων και χαρατσιών: ΕΝΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια, αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, εκτίναξη του κόστους παραγωγής, μητρώο αγροτών, εκβιασμοί εμπόρων, ενώ τώρα απειλούνται να χάσουν σπίτια και χωράφια με πλειστηριασμούς...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ