Τρίτη 30 Γενάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεργασιών συνέχεια με επίκεντρο το Σκοπιανό

Σε διάψευση της «φημολογίας» περί αποχώρησης από το κυβερνητικό σχήμα, λόγω της διαφωνίας των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό, προέβη χτες ο Π. Καμμένος, μετά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματός του.

Αν και επέμεινε ότι δεν θα συναινέσουν σε καμία ονομασία που θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του, εξέφρασε εκ νέου εμπιστοσύνη στον ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά να διαπραγματευτεί την επίλυση του ζητήματος και πρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ «κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό και αυτήν την έντιμη συμφωνία θα την υπηρετήσουμε μέχρι τέλους». Οσον αφορά το συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Κυριακή, επικρότησε τη διεξαγωγή του καθώς, όπως είπε, «οι κινητοποιήσεις υποστηρίζουν τη διαπραγματευτική προσπάθεια».

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί αντιπαράθεση ανάμεσα στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δ. Καμμένο και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Τζανακόπουλο. Ο πρώτος δήλωσε ότι όποιος φέρει το όνομα «Μακεδονία» «θα καταστραφεί πολιτικά», ενώ επιτέθηκε εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας ο Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε στον «Real» πως ο Δ. Καμμένος «έχει υπερβεί τα όρια και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά αυτός ο αντιπολιτευτικός οίστρος».

Ενδεικτικές, πάντως, σε ένα τέτοιο φόντο είναι και οι διαψεύσεις συνεργατών της Φ. Γεννηματά, σχετικά με τα σενάρια για κυβερνητική συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι «η κυβέρνηση βιάζεται και πάλι». Πρόσθεταν πως «το ενδεχόμενο μπορεί να προκύψει μόνο μετά από εκλογές, προκειμένου να αποτυπωθούν οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αντικατάστασης των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ