Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ
Πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου

Να συγκληθεί άμεσα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) και να πάρει απόφαση για απεργία για τις 22 Φλεβάρη, ενάντια στις απολύσεις, στην εντατικοποίηση και τη «μαύρη» εργασία, στους πλειστηριασμούς κ.ά., ζητά με επιστολή του το «Αγωνιστικό Μέτωπο» (ο συνδυασμός των συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ).

Την ίδια πρόταση θα καταθέσουν οι ταξικές δυνάμεις στα επιχειρησιακά σωματεία των τραπεζών, καλώντας τους εργαζόμενους να τη στηρίξουν παίρνοντας αποφάσεις μέσα από Γενικές Συνελεύσεις στα καταστήματα και τις διευθύνσεις όπου εργάζονται.

Στην επιστολή του, το «Αγωνιστικό Μέτωπο» επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ με θέμα τις εξελίξεις στην Πειραιώς, που ανακοίνωσε 120 απολύσεις συναδέλφων (καθαριστριών και φυλάκων) με τη μέθοδο της "απόσχισης κλάδων", το "Αγωνιστικό Μέτωπο" επανέλαβε την πρότασή του για οργάνωση των αγώνων του κλάδου με περιεχόμενο ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στη στόχευση των τραπεζιτών για μείωση των τραπεζοϋπαλλήλων και εντατικοποίηση της εργασίας με εκατοντάδες αδήλωτες και απλήρωτες υπερωρίες, με μοναδικό γνώμονα την αύξηση των κερδών τους.

Η "απόσχιση κλάδου" σήμερα στην Πειραιώς, χτες στην Alpha Bank, τα νέα προγράμματα των "εθελούσιων" απολύσεων σήμερα στη Eurobank, αύριο όπως φημολογείται σε ΕΤΕ και στις άλλες τράπεζες, υπηρετούν αυτόν ακριβώς το στόχο: Τη στήριξη του τραπεζικού κεφαλαίου, τη μείωση του "λειτουργικού κόστους" και την κεφαλαιακή τους επάρκεια προκειμένου να διευκολύνονται για να χρηματοδοτούν το μεγάλο βιομηχανικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Αυτό άλλωστε εξυπηρετούν και οι νόμοι που ψηφίζονται από τις προηγούμενες και τη σημερινή κυβέρνηση (...)

Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε στη λογική του "μικρότερου κακού", γιατί αυτή η στάση δίνει χώρο και χρόνο να ξετυλιχτεί η επίθεση των τραπεζιτών χωρίς αντιστάσεις (...) Το "Αγωνιστικό Μέτωπο", οι συνδικαλιστές στην ΟΤΟΕ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καλεί το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ σε ετοιμότητα και αγωνιστική κινητοποίηση για να αποτρέψουμε τη νέα, ακόμη μεγαλύτερη επίθεση των τραπεζιτών, να διεκδικήσουμε όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Να μην πάμε πίσω από το δικαίωμά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Οχι στις απολύσεις. Διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Ενταξη των "νοικιασμένων" συναδέλφων στους οργανισμούς των τραπεζών. Τα επιτεύγματα της ψηφιοποίησης της εργασίας να μετατραπούν σε μείωση του εργάσιμου χρόνου. Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκληρά αντεργατικά μέτρα για την ενίσχυση των τραπεζών (2021-07-02 00:00:00.0)
Στη ρότα των τραπεζιτών, αρνήθηκε την κήρυξη απεργίας (2019-06-07 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την απεργία ενάντια σε απόσχιση - απολύσεις (2019-06-04 00:00:00.0)
Απαιτούν να κηρυχθεί απεργία στον κλάδο ενάντια στις απολύσεις (2018-02-07 00:00:00.0)
Η πλειοψηφία παίζει στο κυβερνητικό παιχνίδι (2001-03-21 00:00:00.0)
Ο μήνας έχει εννιά για την ΟΤΟΕ (2000-08-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ