Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελεύθερη είσοδος αυτήν την Κυριακή στην έκθεση με έργα του Γ. Βαρλάμου

Αυτήν την Κυριακή, 4 Φλεβάρη, η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Βασιλίσσης Σοφίας 22), που φιλοξενεί την έκθεση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, με έργα του Γιώργη Βαρλάμου. Οργανωμένες ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 11 π.μ. και στη 1 μ.μ.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του γιορτασμού για τα 100χρονα του Κόμματος και για να τιμήσει τον μεγάλο μας εικαστικό, ο οποίος κληροδότησε με τη χειρόγραφη δημόσια διαθήκη του στο ΚΚΕ το εργαστήριο και το έργο του.

Στους δύο σχεδόν μήνες που λειτουργεί η έκθεση, την έχουν επισκεφθεί χιλιάδες και έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις! Ο επισκέπτης θα γνωρίσει ένα μέρος του πλούσιου έργου του Γ. Βαρλάμου, που είναι και αρκετά αντιπροσωπευτικό βέβαια, μιας και «κορμός» της έκθεσης είναι τα περίφημα αγριολούλουδα του Βαρλάμου. Παρουσιάζονται επίσης μερικά σχέδια του καλλιτέχνη από την περίοδο της δικτατορίας, καθώς και κάποια έργα του με θέμα τα Μετέωρα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι και οι προθήκες με εργαλεία του, μήτρες ξυλογραφίας, μελέτες και σημειώσεις του. Τον επισκέπτη της έκθεσης, για να γνωρίσει τη ζωή και το έργο του Βαρλάμου, βοηθούν ιδιαίτερα και τα οπτικοακουστικά υλικά που προβάλλονται. Εκεί, βλέπει κανείς τον καλλιτέχνη σε διάφορες φάσεις της ζωής του, να δουλεύει μέσα στο εργαστήριό του και να μιλά για την τέχνη, το ρόλο της και τη συμβολή της στους αγώνες του λαού.

Η έκθεση λειτουργεί Τρίτη - Κυριακή, από τις 9.00 έως τις 16.00 και η γενική είσοδος είναι 4 ευρώ (υπάρχουν εξαιρέσεις).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ