Τρίτη 6 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το Σωματείο υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει!

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην επιχείρηση «Selecta Hellas»

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι καμιά δικαστική απόφαση δεν μπορεί να σταματήσει την οργάνωση των εργατών, στέλνει το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Selecta Hellas» (ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΙΚΕ & ΣΙΑ), απαντώντας στην εργοδοσία, στον εργοδοτικό συνδικαλισμό, στην κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς που επιχειρούν να σταματήσουν τη δράση του.

Θυμίζουμε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας διέταξε τη διαγραφή του σωματείου από τα βιβλία του Πρωτοδικείου, ικανοποιώντας τις επιδιώξεις του μαύρου αντεργατικού μετώπου που έχει στηθεί απέναντι στους εργαζόμενους από την πρώτη ώρα που άρχισαν να διεκδικούν σταθερή δουλειά και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με δικαιώματα.

Με ανακοίνωσή του, το Σωματείο κάνει αναδρομή στον σκληρό αγώνα που δίνουν τους τελευταίους 5 μήνες οι εργαζόμενοι, διεκδικώντας επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση με κατώτερο μισθό 751 ευρώ, να δουλεύουν 5ήμερο - 8ωρο με επιδόματα, άδειες με αποδοχές κ.λπ. Αναφέρεται επίσης στη συγκρότηση του Σωματείου παρά τη σφοδρή επίθεση από την εργοδοσία, με απειλές, εκβιασμούς και τρομοκρατία. Επίθεση που κορυφώθηκε με την προσφυγή στα δικαστήρια με στόχο τη διαγραφή του Σωματείου από τα βιβλία του Πρωτοδικείου, με τον προκλητικό ισχυρισμό ότι 6 από τις 24 εργαζόμενες που είχαν υπογράψει για το Σωματείο δεν είχαν δουλέψει ποτέ στη «Selecta», τη στιγμή που κάποιες από αυτές δουλεύουν ακόμα και σήμερα...

Το Σωματείο επισημαίνει: «Αποδείχθηκε ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή! Εχει ξεκάθαρη θέση! Χρησιμοποίησε τα όσα είπε η εργοδοσία στο δικαστήριο χωρίς καν να λάβουν υπόψη τους την άποψη των εργαζομένων! Η απόφαση που βγήκε λέει ουσιαστικά ότι αφού δεν έχουμε σταθερό μεροκάματο, δεν μπορούμε να έχουμε Σωματείο».

«Δεν πάει άλλο!», υπογραμμίζει το Σωματείο, «δεν μπορούμε να ζούμε για 8 μήνες με 2 μεροκάματα την εβδομάδα! Δεν μπορούμε να ζούμε με τον φόβο ότι στο τέλος της σεζόν (σε 1 μήνα δηλαδή) μπορεί να απολυθούμε χωρίς κανένα δικαίωμα. Να μην τους αφήσουμε να μας κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα μας! Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας (...) Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα και δεν έχει τελειώσει τίποτα! Να το πάρουν χαμπάρι ότι κανένας δικαστής, καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να σταματήσει την οργάνωση των εργαζομένων! Θα αντιδράσουμε με οποιοδήποτε μέσο για να δικαιωθούμε! Το Σωματείο υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει! Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και υπάρχει κατακραυγή πανελλαδικά. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Συνεχίζουμε πιο δυναμικά!».

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τον αγώνα για: Υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους, παλιούς και νέους. 8ωρο - 5ήμερο - 40ωρο. Βασικό μισθό 751 ευρώ το μήνα και από εκεί και πέρα να προστίθενται ό,τι επιπλέον επιδόματα δικαιούνται (πτυχία, τριετίες κ.τ.λ.). Ενσημα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Να εκφραστεί μαζικά η αλληλεγγύη καλεί η Ομοσπονδία

Την απαράδεκτη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπάλληλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και καλεί τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους «στους εργαζόμενους στην επιχείρηση "ΣΕΛΕΚΤΑ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ" που δίνουν με ψηλά το κεφάλι έναν πολύμηνο αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ