Τρίτη 6 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Νέα κινητοποίηση σήμερα έξω από τα «Market In»

Σε νέα κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της επιχείρησης «Market In» στη Χαρίλαου Τρικούπη καλεί σήμερα, Τρίτη, στις 11.30 π.μ., το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, συνεχίζοντας τον αγώνα για να επιστρέψουν στη δουλειά οι εργαζόμενοι των πρώην σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» και να πληρωθούν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται.

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι η εταιρεία επιδιώκει να στρέψει τους νέους εργαζόμενους που δουλεύουν στο κατάστημα εναντίον των εργαζομένων που πετάχτηκαν απλήρωτοι στην ανεργία, «απειλώντας και εκβιάζοντας ότι θα τους μειώσει τα ωράρια αν επιστρέψουν οι παλιοί εργαζόμενοι». Ακόμα και μετά την προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου, που δικαιώνει τους εργαζόμενους, η εργοδοσία αρνείται να τους δεχτεί.

Τέλος, το σωματείο επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης: «Η υπουργός Εργασίας, κα Αχτσιόγλου, ήταν αυτή που δήλωσε ότι η κυβέρνησή της δεν έχει τα απαραίτητα εργαλεία για να εφαρμόσει το δίκιο των εργαζομένων. Εχει όμως δώσει όλα τα εργαλεία στους εργοδότες να κάνουν απολύσεις, να μειώνουν μισθούς, να αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους, να εφαρμόζουν ατομικές συμβάσεις με ό,τι όρους θέλουν. Ενώ ταυτόχρονα έχει και άλλα εργαλεία, όπως τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα χαράτσια, τη φοροληστεία, που εφαρμόζονται σε άνεργους και απλήρωτους εργαζόμενους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ