Τρίτη 6 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Αύριο η κινητοποίηση για μισθούς και Εργασιακά

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών (Πανεπιστημίου 37, πλατεία Κοραή), αύριο Τετάρτη, στις 2.30 μ.μ., καλούν Ομοσπονδίες και Σωματεία εργαζομένων στο Δημόσιο. Διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, «ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων, επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

Το κάλεσμα απευθύνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, η Ομοσπονδία Υπουργείου Ανάπτυξης (τέως βιομηχανίας), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλ. Αν. Σχ. καθώς και οι Σύλλογοι Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Νομού Αττικής, Εργαζομένων Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περάματος - Κερατσινίου «Νίκος Πλουμπίδης», Μενιδίου - Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης», Ηρακλείου - Μεταμόρφωσης - Νέας Ιωνίας «Γ. Σεφέρης», Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων και τα Σωματεία Εργαζομένων των δήμων Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Κορυδαλλού και Λυκόβρυσης - Πεύκης.

Τα τελευταία χρόνια, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν περίπου 6 μισθούς, αναφέρουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Στις απώλειες αυτές προστίθενται οι απώλειες από την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, τον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία, την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης κ.ά. Την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλουν, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, διατηρώντας και επεκτείνοντας τους μνημονιακούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, εξακολουθεί να κρατά παγωμένα τα μισθολογικά κλιμάκια» και να μην αποδίδει τη μισθολογική ωρίμανση αναδρομικά, καθώς ο ισχύων νόμος προβλέπει «ξεπάγωμα» των κλιμακίων από την 1/1/2018.

Οι Ομοσπονδίες και τα Σωματεία διεκδικούν: Αμεσο «ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων. Προσμέτρηση του εργασιακού χρόνου της διετίας 2016-2017 στη μισθολογική ωρίμανση, που αυθαίρετα η κυβέρνηση έχει καταργήσει. Κανένας συμψηφισμός της «προσωπικής διαφοράς» με τα μισθολογικά κλιμάκια. Καμιά κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» σε όσους μετατάσσονται με οποιονδήποτε τρόπο (κινητικότητα κ.λπ.). Χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου κάθε 2 χρόνια και για τους εργαζόμενους των ΔΕ και ΥΕ κατηγοριών και όχι κάθε 3 χρόνια, που νομοθέτησε η κυβέρνηση, με τον 4354/2015. Πλήρης μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός Δημοσίου. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Αυτόματη μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας στους συμβασιούχους συναδέλφους. Καμιά σύνδεση μισθού με τη λεγόμενη αποδοτικότητα και την «αξιολόγηση». Κατάργηση των νόμων 4354/2015 και 4369/2016. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Μόνιμοι διορισμοί, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ίσα δικαιώματα και ίση αμοιβή συμβασιούχων και μόνιμων υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ