Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
Στο στόχαστρο οι λαοί
Αεροπειρατεία σε ινδικό αεροσκάφος

Αεροπειρατεία εκδηλώθηκε αργά χτες το βράδυ σε αεροσκάφος τύπου «Boeing 737», της εταιρίας «Alliance Air» που εκτελούσε πτήση από τη Βομβάη προς το Νέο Δελχί.

Οπως δήλωσε ο Μπιζεντέρ Σεκάρ, αξιωματούχος στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου του Νέου Δελχί «κατελήφθη αεροσκάφος της "Alliance Air" που πετούσε από τη Βομβάη στο Νέο Δελχί».

Ο πρόεδρος της «Indian Airlines», Σουνίλ Αρόρα δήλωσε στο «Ρόιτερ»: «Ελαβα κάποιο μήνυμα ότι η τελευταία πτήση από τη Βομβάη, μία πτήση της "Αlliance Air" έχει καταληφθεί από αεροπειρατές. Ελέγχω αυτές τις πληροφορίες».

Σύμφωνα με τα όσα μετέδιδαν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε από τη Βομβάη, οι δύο αεροπειρατές μιλούσαν «σπαστά» αγγλικά και ακινητοποίησαν το πλήρωμα και τους 52 επιβάτες της πτήσης. Οι αεροπειρατές, των οποίων η ταυτότητα και τα αιτήματά τους δεν είχαν γίνει γνωστά, δεν είχαν πρόσβαση στο πιλοτήριο, του οποίου η είσοδος ήταν ασφαλισμένη. έτσι το αεροσκάφος οδηγήθηκε από τους πιλότους στον προγραμματισμένο προορισμό του, στο Νέο Δελχί. Με την προσγείωσή του, το αεροσκάφος περικυκλώθηκε από δυνάμεις ασφαλείας, ενώ οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν μετά τα μεσάνυχτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ