Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
«Ρωσική ανάμειξη» στις εκλογές είδε και ο Μπους

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Μέρος στο παιχνίδι κατηγοριών για τον πιθανό ρόλο της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 πήρε χτες και ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους, δίχως βεβαίως να παρουσιάσει αποδείξεις.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο στο περιθώριο επιχειρηματικού φόρουμ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Μπους κατηγόρησε τη Ρωσία ότι αναμείχθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2016 και ανέφερε ότι υπάρχουν «σαφείς αποδείξεις» ότι η Μόσχα αναμείχθηκε στις εκλογές (τις οποίες ωστόσο δεν έκανε τον κόπο να τις αναφέρει...), αποφεύγοντας να πει αν αυτές οι «προσπάθειες» αλλοίωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε άλλο σημείο χαρακτήρισε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «ευφυή όσον αφορά την τακτική».

Στις ΗΠΑ πάντως, νωρίτερα, η Δημοκρατική βουλευτής Νάνσι Πελόσι κατέγραψε νέο ρεκόρ στη λίστα των κοινοβουλευτικών με τις μεγαλύτερες σε διάρκεια ομιλίες, καθώς επί ένα οκτάωρο μίλησε στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα δεινά και τα όνειρα των μεταναστών που φτάνουν στις ΗΠΑ δίχως νόμιμα έγγραφα παραμονής και εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ