Τρίτη 13 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΝΙΔΙ - ΦΥΛΗ
Ιδιαίτερα οξυμένα τα προβλήματα στα σχολεία

Ιδιαίτερα οξυμένα παραμένουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής του Μενιδίου και της Φυλής. Μερικά από τα προβλήματα με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς είναι η έλλειψη υποδομών και η υποστελέχωση των σχολείων, που σε συνδυασμό με την ανεργία, την παραβατικότητα, την υγειονομική βόμβα της χωματερής, την έλλειψη χώρων άθλησης και αναψυχής, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Φορείς και σωματεία της περιοχής έχουν προχωρήσει κατ' επανάληψη σε κινητοποιήσεις, ενώ έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στα προβλήματα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια απάντηση. Ορισμένα από αυτά είναι: Η λειτουργία μόλις 4 Τμημάτων Υποδοχής σε δημοτικά σχολεία. Σχολεία που στεγάζονται σε αίθουσες προκάτ και κοντέινερ που χρειάζονται επισκευές και βάζουν νερό με την πρώτη βροχή, σε χώρους όπου λειτουργούσαν μαγαζιά, που δεν διαθέτουν ασφαλές προαύλιο, αίθουσες εκδηλώσεων. Προβλήματα θέρμανσης. Σχολεία που έχουν ξεπεράσει τον αρχικό σχεδιασμό σε ό,τι αφορά τη χωρητικότητα, με αποτέλεσμα να καταργούνται αίθουσες εκδηλώσεων, γυμναστικής, ειδικοτήτων, να λειτουργούν τάξεις σε ακατάλληλους χώρους (υπόγεια, αποθήκες, καυστήρες, αίθουσα μέσα σε άλλη αίθουσα)... Ακόμα, οι φορείς και τα σωματεία έχουν ζητήσει μέτρα για την προστασία των σχολείων με μόνιμους φύλακες σε 24ωρη βάση, με επαρκή φωτισμό και άλλα απαραίτητα μέτρα, αντισεισμικό έλεγχο και άμεσα μέτρα για σχολεία ακατάλληλα από παλιότερους σεισμούς, άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, αναβάθμιση του συγκοινωνιακού δικτύου με πύκνωση δρομολογίων ιδιαίτερα προς και από τα σχολεία, κατασκευή σύγχρονων δημόσιων υποδομών αθλητισμού και πολιτισμού.

Ερώτηση του ΚΚΕ

Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβρη το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή για τα οξυμένα προβλήματα στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, το οποίο αποτελεί ίσως μία από τις χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις.

Στην Ερώτηση, στην οποία δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση, αναφέρεται:

«Επαναφέρουμε το θέμα των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μια σειρά σχολεία των δήμων Αχαρνών και Φυλής και συγκεκριμένα το 18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι είναι το μοναδικό που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα.

Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών στεγάζεται από το 1989 σε αίθουσες προκάτ, στων οποίων μάλιστα τα τοιχώματα με το πέρασμα του χρόνου έχουν εμφανίσει διάφορες ρωγμές, με αποτέλεσμα με την πρώτη βροχή να στάζουν νερό. Γίνεται αντιληπτό ότι ειδικά τους χειμερινούς μήνες η εκπαιδευτική διαδικασία εξελίσσεται σε Γολγοθά. Επιπλέον, στο σχολείο δεν υπάρχει χώρος για τις καθιερωμένες σχολικές εκδηλώσεις, ενώ σε πρόσφατο αίτημα να διαμορφωθεί το προαύλιο προκειμένου οι μαθητές να παίζουν ή να κάνουν γυμναστική με ασφάλεια, οι αρμόδιοι έριξαν αμμοχάλικο, υλικό που δεν διασφαλίζει την ασφάλεια των μαθητών.

Την ίδια στιγμή, οξυμένα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι δάσκαλοι ειδικοτήτων που τρέχουν από σχολείο σε σχολείο για να συμπληρώσουν ώρες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός: Τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να δοθεί επιτέλους οριστική λύση στα οξυμένα προβλήματα που χρόνια αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς και οι μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ