Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΖΩΝΗΣ
Διαμαρτυρία ενάντια στη δίωξη

Οι διοικήσεις αντιδρούν στην αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιούν διάβημα διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά, τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ενάντια στην άσκηση, αυτεπάγγελτα, ποινικής δίωξης εναντίον του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Ιορδάνη Πουντίδη! Οι συνδικαλιστές της Ζώνης τονίζουν ότι οι συνεχείς απόπειρες να ποινικοποιηθούν και να σταματήσει η λειτουργία και η δραστηριότητα των εργατικών σωματείων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τη διάσωση της Ζώνης, δεν πρόκειται ούτε να τους φιμώσει ούτε να τους λυγίσει.

Η δίωξη ασκήθηκε με αφορμή κινητοποίηση των ανέργων και εργατών της Ζώνης του Δήμου Περάματος και άλλων φορέων που δραστηριοποιούνται γύρω από τη Ζώνη, τον περασμένο Ιούλη, η οποία είχε ξεκινήσει από το Πέραμα και κατέληξε σε συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά. Η πραγματική αιτία της δίωξης, ωστόσο, είναι η προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του σωματείου, αλλά και των υπόλοιπων σωματείων της Ζώνης, που παλεύουν για να μην περάσει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης συνολικά, αλλά προβάλλοντας τις προτάσεις και θέσεις τους που κινούνται σε αναπτυξιακή κατεύθυνση και θα βγάλουν τον Πειραιά από την ανεργία, την ανέχεια και εξαθλίωση.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του συνδικάτου κατηγορείται για: «διατάραξη οικιακής γαλήνης του ΟΛΠ. Ηθική αυτουργία για την υποκίνηση και κατάληψη των γραφείων του ΟΛΠ από τους διαδηλωτές». Πάντως, κατά τη διάρκεια της συμβολικής κατάληψης οι υπηρεσίες του Οργανισμού λειτουργούσαν κανονικά, ενώ δεν είχαν εντοπιστεί φθορές στο κτίριο. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η διοίκηση του ΟΛΠ δεν έχει καταθέσει μήνυση ούτε έχει ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ