Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σύσκεψη για την πραγματική ανάπτυξη της Ηπείρου

Την Κυριακή, 7 Οκτώβρη, στο Πνευματικό Κέντρο Ελεούσας του Δήμου Πασσαρώνας Ιωαννίνων

Πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση σύσκεψης όλων των φορέων της Ηπείρου με ζητούμενο την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής, πήραν οι Δήμοι Πασσαρώνας, Ζίτσας και Εκάλης, καθώς και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αρτας. Η σύσκεψη αυτή πρόκειται να γίνει την Κυριακή 7 Οκτώβρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελεούσας του Δήμου Πασσαρώνας Ιωαννίνων και ώρα 10 π.μ.

Στην πρόκληση συμμετοχής που απευθύνεται προς όλους τους φορείς της Ηπείρου τονίζεται πως η σύσκεψη γίνεται: «Για να δούμε πώς θα συμβάλουμε στην απόκρουση αυτής της πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή τούς αγροτοκτηνοτρόφους και την ερήμωση της υπαίθρου, στην απόλυση και την ανεργία των εργαζομένων, στη μείωση του τζίρου και το κλείσιμο καταστημάτων.

Εκτός αυτών επισημαίνονται και τα ακόλουθα: «Η Περιφέρειά μας τα τελευταία χρόνια κατέχει σταθερά την τελευταία θέση σαν η πιο φτωχή Περιφέρεια της ΕΕ. Η κτηνοτροφία αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας της περιοχής. Η παραγωγή - μεταποίηση και εμπορία των κτηνοτροφικών προϊόντων αποτελούν το μοναδικό εισόδημα για τους αγροτοκτηνοτρόφους και συμπληρωματικό για αρκετούς εργαζόμενους και συνταξιούχους. Δίνει δουλιά σε πολλούς εργαζόμενους, αλλά και στους επαγγελματοβιοτέχνες. Το καθεστώς των ποσοστώσεων και των προστίμων συνυπευθυνότητας, μαζί με τις αθρόες εισαγωγές κτηνοτροφικών προϊόντων έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την κοινωνία της Ηπείρου. Τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα με την πώληση της "Δωδώνης" μέσω χρηματιστηρίου, που επιδιώκει η ΑΤΕ και η κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ