Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Δράση τώρα για το ωράριο

Ευκαιρία για ένα ακόμη χτύπημα στο ωράριο εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων βρήκαν οι τραπεζίτες, λόγω της αλλαγής του χρόνου λειτουργίας του χρηματιστηρίου, αξιώνοντας την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών μέχρι τις 6 το απόγευμα, τουλάχιστον!

Η αυθαιρεσία των τραπεζιτών βασίζεται σημαντικά στην αγωνιστική αδράνεια που έχει επιβάλει στον κλάδο η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΤΟΕ, η οποία δηλώνει πρόθυμη να κάνει υποχωρήσεις και εκλιπαρεί για διάλογο, χωρίς ωστόσο να την παίρνει κανείς στα σοβαρά.

Η ΕΣΑΚ Τραπεζών καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις γύρω από το ωράριο, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε αντίσταση και ασκεί έντονη κριτική στην πλειοψηφία στην ΟΤΟΕ. «Η απραξία δε θα μας σώσει. Το αντίθετο μάλιστα», τονίζει στην ανακοίνωσή της και συνεχίζει: «Τώρα είναι ώρα για δράση. Για να αντισταθούμε δυναμικά και σ' αυτή την παραβίαση του ωραρίου. Το απόγευμα είναι υπέροχο, μας ανήκει, δεν το παζαρεύουμε με κανένα. Δε θα το χαραμίσουμε πίσω από τα ντουβάρια των τραπεζών. Διεκδικούμε ωράριο εργασίας από Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00-3.00 το απόγεμα. Αύξηση του κατώτερου μισθού στις 300 χιλ. δραχμές. Σταθερή και μόνιμη εργασία».

Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι με την αλλαγή του ωραρίου στο χρηματιστήριο συμφώνησαν οι τραπεζίτες, κυβέρνηση και ΝΔ, και δημιουργήθηκε «μια νέα "πραγματικότητα" που θα πρέπει οι τράπεζες να την καλύψουν, όπως έχει γίνει στο παρελθόν με τα dealing rooms και άλλα τμήματα. Σύντομα θα κάνουν νέα επίθεση στις εργασιακές σχέσεις με αφορμή το ΕΥΡΩ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ