Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να παραμείνει 100% στο δημόσιο

Συγκεντρώσεις στις 10 το πρωί και κοινή πορεία προς το ΥΕΝ από λιμενεργάτες και υπάλληλους. Αναντίστοιχο με το αίτημα των εργαζομένων το πλαίσιο που προβάλλει η ηγεσία της ΟΜΥΛΕ. Κάλεσμα της Συντονιστικής των σωματείων Πειραιά

Αποψη του λιμανιού του Πειραιά
Αποψη του λιμανιού του Πειραιά
Εργάτες και υπάλληλοι του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά και μια σειρά κλάδοι εργαζομένων της πόλης κινητοποιούνται ενάντια στο πλιάτσικο που προετοιμάζει η κυβέρνηση. Σήμερα στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ δίνουν την πρώτη συντονισμένη απάντησή τους, με ταυτόχρονες συγκεντρώσεις υπαλλήλων και λιμενεργατών. Των πρώτων έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και των δεύτερων έξω από τα γραφεία της Ενωσης. Θα ακολουθήσει κοινή πορεία στο ΥΕΝ.

Στο πλευρό τους βρίσκονται δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Εργατικών και Συνταξιουχικών Σωματείων Πειραιά, με ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ναυτεργάτες, επαγγελματοβιοτέχνες, εκτελωνιστές και άλλους σε αγωνιστικό μέτωπο, που στην προμετωπίδα του θα γράφει: «Καμία αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΛΠ, να μείνει ο Οργανισμός 100% στο δημόσιο».

Η Συντονιστική Επιτροπή στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το αγωνιστικό πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί δεν μπορεί να έχει ως αίτημα «Οι διαδικασίες εισαγωγής του ΟΛΠ στο ΧΑΑ να εξελιχθούν με σοβαρότητα και ουσιαστικό διάλογο που απαιτείται για ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα», το οποίο προβάλει η ΟΜΥΛΕ, αλλά «ΟΧΙ στο ξεπούλημα του ΟΛΠ». Σημειώνει ακόμα ότι οι εργαζόμενοι «δεν έχουν κανένα συμφέρον να υποστηρίζουν την παραχώρηση του λιμανιού στο μεγάλο κεφάλαιο. Αντίθετα χρειάζεται σύγκρουση για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα. Αν δεν αντισταθούμε, θα δημιουργηθεί ένα "γκέτο" όπου θα καταπατούνται τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με σοβαρές παρενέργειες στην επισκευαστική ζώνη, το διώξιμο ή περιορισμό πολλών επαγγελμάτων από το λιμάνι και πολλά άλλα».

Ο αγώνας των εργαζομένων θα κλιμακωθεί με απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα 8 του μήνα. Συγκεκριμένα τη Δευτέρα απεργούν για 48 ώρες όλοι οι εργαζόμενοι. Την Τετάρτη 10 του μήνα θα ακολουθήσει 24ωρη απεργία των υπαλλήλων και των τεχνικών, ενώ την Πέμπτη 11 του μήνα 24ωρη απεργία των λιμενεργατών. Την Παρασκευή 12 Οκτώβρη θα απεργήσουν για 24 ώρες οι υπάλληλοι και τεχνικοί. Το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει η ΟΜΥΛΕ, με ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησής της, αλλά και τις πλειοψηφίες των συνδικαλιστικών Ενώσεων, περί... διαδικαστικών θεμάτων της μετοχοποίησης του ΟΛΠ, παραμένει μακριά από την εκφρασμένη θέληση των εργαζομένων, οι οποίοι τάσσονται ξεκάθαρα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύμβαση που φέρνει τσεκούρι στις αποδοχές και ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις (2019-06-13 00:00:00.0)
Υπονομευτικό το «όχι στη μετοχοποίηση» του ΟΛΠ ΑΕ (2014-02-15 00:00:00.0)
Μαζικό «ΣΤΟΠ» στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού (2008-02-01 00:00:00.0)
Ξεπούλημα με κάθε τρόπο (2006-11-14 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια στο «πλιάτσικο» (2001-10-02 00:00:00.0)
Υπόσχεση για νέους αγώνες (1998-06-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ