Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο κύριος πρέσβης

«

Τώρα, το τελευταίο διάστημα άρχισε να αίρεται κάπως η δυσπιστία των Βουλγάρων για την Ελλάδα» μας έλεγαν πριν λίγες μέρες στελέχη της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια. Το ίδιο είπε και ένας Βούλγαρος συνάδελφος. Το ίδιο και Ελληνες επιχειρηματίες, που σημείωναν, πως, για την πορεία του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ευθύνονται οι Βούλγαροι που βλέπουν με δυσπιστία την εμπλοκή της Ελλάδας! Οταν προσπαθήσαμε να πληροφορηθούμε - με πιεστικές ερωτήσεις στο Βούλγαρο συνάδελφο - για ποιο λόγο ο βουλγαρικός λαός (γιατί το μυαλό μας πήγε στο λαό) μάς βλέπει καχύποπτα, διαπιστώσαμε ότι κάθε άλλο, παρά αυτό συμβαίνει. Αλλωστε, ο γειτονικός λαός, παραδοσιακά, θεωρείται από τους καλύτερους φίλους του δικού μας. Τι είχε, έτσι ξαφνικά, να μας βλέπει καχύποπτα; Κανένα απολύτως λόγο.

Και αυτή την καχυποψία για την οποία μας μίλησαν οι προαναφερθέντες, τι, ψέμα ήταν; Οχι δεν είναι ψέμα. Δεν πρόκειται όμως για καχυποψία του λαού. Το ζήτημα αφορά τα επιχειρηματικά συγκρουόμενα συμφέροντα. Εκεί βρίσκεται η καχυποψία και η δυσπιστία. Βρίσκεται ακόμα στο σημείο εκείνο, όπου οι Ελληνες αεριτζήδες επιχειρηματίες, όχι κατ' ανάγκη στο σύνολό τους, άρπαξαν δισεκατομμύρια από τα λεφτά του ελληνικού λαού, για να κάνουν τους μεγάλους και τρανούς στη Βουλγαρία, πίνοντας κυριολεκτικά το αίμα του γειτονικού λαού. Εκεί όπου ο μέσος μισθός ενός εργάτη, είναι μόλις 20.000 δραχμές το μήνα. (Για λόγους σύγκρισης, αναφέρουμε ότι ένα κιλό ψωμί κοστίζει 200 δραχμές, ένα λίτρο βενζίνης 250 δραχμές και ένα λίτρο γάλα 200 δραχμές). Εκεί που η η ανεργία - σύμφωνα με βουλγαρικά συνδικάτα - ανέρχεται στο 25%. Βρίσκεται εκεί, όπου το αναδυόμενο βουλγαρικό κεφάλαιο, έρχεται σε σύγκρουση με το ελληνικό, που με παντιέρα την ΕΕ, επιχειρεί να λεηλατήσει τη γείτονα χώρα. Αυτούς αφορά η καχυποψία και όχι τους δύο λαούς, που πρωτίστως έχουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ για την κατάτμηση των Βαλκανίων.

Μια και αναφέραμε και για ιμπεριαλιστικά σχέδια, πρέπει να σημειώσουμε ότι στη γείτονα, τη χώρα μας εκπροσωπεί ο... πλέον κατάλληλος άνθρωπος! Ο κύριος πρέσβης λοιπόν! Αυτός, για τον οποίο ο ελληνικός λαός, έχει την αίσθηση, πως, λόγω της ιδιότητάς του τον εκπροσωπεί, δυστυχώς αποτελεί τον καλύτερο εκπρόσωπο των ιμπεριαλιστών. Μεταξύ άλλων λοιπόν, σε μια συζήτηση για τα προβλήματα των Βαλκανίων, μας πληροφόρησε, ότι «ο σωτήρας του γιουγκοσλαβικού λαού είναι το ΝΑΤΟ, που με τους βομβαρδισμούς έσωσε τη χώρα από τον καταστροφέα Μιλόσεβιτς»! Στις εύλογες αντιρρήσεις μας «...μα κύριε πρέσβη τι λέτε», ακάθεκτος εκείνος: «ο Μιλόσεβιτς δε δέχτηκε το Ραμπουγιέ, διότι ήθελε τους βομβαρδισμούς και το ΝΑΤΟ, δεν είχε άλλη επιλογή από το να βομβαρδίσει τη Γιουγκοσλαβία»! Είμαστε σίγουροι ότι αυτές τις προσωπικές του πεποιθήσεις θα τις έχει κοινοποιήσει και στο βουλγάρικο λαό, στα τέσσερα χρόνια που κατοικοεδρεύει εκεί.

Πάντως, αυτοί που τον διορίσανε εκεί, να τον χαίρονται. Μια χαρά τα πάει για το ρόλο που του ορίσανε. Να ξέρει, όμως, ότι ο ελληνικός λαός, δε χαίρεται καθόλου γι' αυτόν.

Υ.Γ: Οταν συναντηθήκαμε με τον κύριο πρέσβη, μεταξύ μας, σχολιάζαμε ότι κάπου τον είχαμε ξαναδεί. Τελικώς, διαπιστώσαμε ότι το κάπως γνώριμο αυτό πρόσωπο, μας παρέπεμπε στο πρόσωπο του Χαβιέ Σολάνα, που το έχουμε χιλιοειδεί στην τηλεόραση! «Φτυστός» ο κύριος πρέσβης και στην όψη και στις απόψεις με το ΝΑΤΟικό γεράκι!


Σταμάτης ΖΗΣΙΜΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ