Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ
Καθησυχαστικές δηλώσεις για τη μηνιγγίτιδα

Ελάχιστα αυξημένα, σε σύγκριση με πέρυσι, δήλωσε πως είναι τα κρούσματα μηνιγγίτιδας στη χώρα μας, χτες, ο αρμόδιος υπουργός Υγείας - Πρόνοιας Λ. Παπαδήμας, ερωτηθείς από δημοσιογράφους και συνέστησε ψυχραιμία.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η αύξηση των κρουσμάτων μηνιγγίτιδας που παρατηρείται φέτος είναι εποχιακή, καθώς η μηνιγγίτιδα δεν ενδημεί όλο το χρόνο, αλλά μόνο ορισμένους μήνες του χειμώνα. Στη συνέχεια, ο Λ. Παπαδήμας παραδέχτηκε ότι έχει εντοπιστεί μηνιγγιτιδόκοκκος σε πάρα πολλές περιπτώσεις και συνέστησε στους γιατρούς, ακόμα και με την υποψία μηνιγγίτιδας, να χορηγούν έντονη αντιβίωση, που να διασφαλίζει τη διάσωση της ζωής του ασθενή. Τα κρούσματα μηνιγγίτιδας που έχουν σημειωθεί στη χώρα μας από τον περασμένο Δεκέμβρη ανέρχονται σε 32, ενώ έχουν σημειωθεί και εννέα θάνατοι.

Στο μεταξύ, ένας ακόμη ασθενής μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα μηνιγγίτιδας. Πρόκειται για έναν 55χρονο άνδρα από τη Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκης, ο οποίος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» με πονοκέφαλο και υψηλό πυρετό. Αμέσως μόλις διαγνώστηκε η ασθένεια από τους γιατρούς του νοσοκομείου, ο άνδρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο «Λοιμωδών Νόσων», όπου και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τέλος, τον κίνδυνο ξεπέρασαν η 8χρονη Παρασκευή από τα Τρίκαλα και ο 15χρονος Στάθης από την Αριδαία της Πέλλας, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» και στον «Αγιο Δημήτριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ