Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ
Ενισχύθηκαν οι ταξικές δυνάμεις

Τις 7 από τις 9 έδρες στο νέο ΔΣ κατέλαβε το ψηφοδέλτιο της Εργατικής Αλληλεγγύης

Ηχηρό μήνυμα αγώνα «έβγαλε» η κάλπη της Ενωσης Αμμοβολιστών Καθαριστών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Οι αμμοβολιστές και καθαριστές, όπως έδειξαν τα χτεσινά αποτελέσματα των εκλογών της Ενωσης για την ανάδειξη νέας διοίκησης, ενίσχυσαν μαζικά το ταξικό ψηφοδέλτιο της Εργατικής Αλληλεγγύης (το οποίο υποστηρίχτηκε από την ΕΣΑΚ και άλλες δυνάμεις), ενώ καταγράφτηκε και μεγάλη αύξηση των ψηφισάντων. Ταυτόχρονα αυτοί οι εργατοτεχνίτες «μαύρισαν» το μέτωπο που είχαν συγκροτήσει η εργοδοσία με τον πρώην πρόεδρο της Ενωσης Θοδωρή Στολτίδη, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, οι οποίοι εμφανίστηκαν με το ψηφοδέλτιο «Νέα Πορεία».

Ειδικότερα από 294 ψηφίσαντες η Εργατική Αλληλεγγύη πήρε 229 ψήφους και 7 έδρες στη διοίκησης της Ενωσης, ενώ η «Νέα Πορεία» 53 ψήφους και δύο έδρες. Οσον αφορά τους αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο η αγωνιστική παράταξη εξέλεξε 3, η άλλη κανέναν. Στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει 198 αμμοβολιστές και καθαριστές, οι οποίοι είχαν δώσει 5 έδρες στην Εργατική Αλληλεγγύη και 4 στο συνδυασμό της ΠΑΣΚΕ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ενωσης Γιάννης Δεληγιάννης σημείωσε σχετικά: «Η αποφασιστική συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από το ταξικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας, μας φορτώνει με μεγαλύτερες ευθύνες ώστε σαν διοίκηση να συσπειρώσουμε το σύνολο των εργαζομένων σε κοινή δράση με τα σωματεία της Ζώνης για να αποκρούσουμε την αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, για να υπερασπιστούμε τη Ζώνη κόντρα στην πολιτική ξεπουλήματος και συρρίκνωσης του κλάδου. Εχει τεράστια σημασία σε συνθήκες παρατεταμένης ανεργίας ότι επιπλέον οι εργαζόμενοι απέκρουσαν και τις πιέσεις που ασκήθηκαν από την πλευρά της εργοδοσίας ώστε να ελέγξει το σωματείο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ