Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Θα αποφασίσουν τα ... γκάλοπ

Στο ρυθμό των γκάλοπ κινείται το παρασκήνιο της πολιτικής ζωής, με αποτέλεσμα, στο προσκήνιο, να συνεχίζει να δεσπόζει η εκλογολογία.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, πριν τρεις μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου κλήθηκε εσπευσμένα ο επικεφαλής εταιρίας δημοσκοπήσεων - η οποία διεξάγει αυτό το διάστημα πανελλαδική σφυγμομέτρηση - για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τα «ευρήματα». Ελλείψει λεπτομερειακών στοιχείων, ο Κ. Σημίτης περιορίστηκε να ακούσει από τον συνομιλητή του ότι, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η εκλογική αναμέτρηση θα είναι «αμφίρροπη». Ταυτόχρονα, άλλα γκάλοπ, τα οποία διαρρέονται από τη Ρηγίλλης αυτή τη φορά, κάνουν λόγο για υπεροχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά 1,5% έναντι του ΠΑΣΟΚ, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στην παραπάνω «θολή» εικόνα, όπως εξηγούσαν χτες κυβερνητικοί παράγοντες, οφείλεται και η ...αναποφασιστικότητα του Κ. Σημίτη να ξεκαθαρίσει το θέμα, σχετικά με το χρόνο των εκλογών. Ωστόσο, οι πιέσεις που ασκούνται πλέον προς την κυβέρνηση είναι ασφυκτικές, καθώς η όλη εικόνα λειτουργεί μάλλον αρνητικά για το ΠΑΣΟΚ και το προφίλ του ίδιου του Κ. Σημίτη.

Ετσι, ενώ χτες επαναλήφθηκαν τα ευτράπελα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να διαψεύδει τις πρόωρες εκλογές, αν και ταυτόχρονα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (όπως ο Τηλ. Χυτήρης) ζητούσαν εκλογές εντός του Απρίλη, το καινούριο σενάριο υποστήριζε ότι ο Κ. Σημίτης δεν αποκλείεται να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, στις 5 και 6 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ