Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τριήμερο κορύφωσης για το Πατρινό Καρναβάλι

Η αφίσα του φετινού Καρναβαλιού
Η αφίσα του φετινού Καρναβαλιού
Στην κορύφωσή του οδεύει το Πατρινό Καρναβάλι, που εγγυάται από σήμερα ένα πλούσιο τριήμερο κεφιού, διασκέδασης και δημιουργίας. Ολες οι προβλέψεις για τον καιρό είναι θετικές και αναμένεται Πατρινοί και επισκέπτες να απολαύσουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Σήμερα Παρασκευή, στις 11.00, στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου από τη Μαιζώνος μέχρι τη Ρήγα Φεραίου, θα πραγματοποιηθεί η δράση «Ζωγραφίζοντας τη Μουσική», όπου εικαστικοί καλλιτέχνες θα ζωγραφίσουν και θα εμπνευστούν με τη συνοδεία επιλεγμένων κομματιών μουσικής. Στις 18.00 στη σκηνή της πλατείας Γεωργίου Α' θα παρουσιαστούν τα «Καλύτερά μας» του 53ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού. Στις 20.30 θα εμφανιστούν για πρώτη φορά τα άρματα του δήμου Πατρέων.

Το Σάββατο, στις 12.30 τα σωματεία των «σοκολατοριχτών» θα παρελάσουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα επιδοθούν στο αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου έθιμο του «σοκολατοπόλεμου». Στις 18.00 θα αρχίσει η νυχτερινή παρέλαση που θα ακολουθήσει την οδό Κορίνθου, με τα άρματα του δήμου και τα πληρώματα των χιλιάδων μεταμφιεσμένων να ανεβάζουν το κέφι στα ύψη.

Την Κυριακή στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί η Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού. Στις 21.00 στο Μόλο της Αγίου Νικολάου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και η καύση του Καρνάβαλου. Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει τη λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2018 και ταυτόχρονα την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2019.

Tην Καθαρά Δευτέρα ο δήμος Πατρέων καλεί για τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, τα σαρακοστιανά παραδοσιακά εδέσματα και πολλή μουσική και χορό, στην πλαζ της Αγυιάς, στις 12.00 και στο Νότιο Πάρκο, στις 13.30.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ