Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
Καμιά συζήτηση για αποζημιώσεις

Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη συζητήθηκε χτες στη Βουλή

Οι ΗΠΑ θέτουν ανεπίσημα θέμα αποζημιώσεων για τις απομακρυνθείσες βάσεις της, του Ελληνικού και της Νέας Μάκρης, όμως, για την κυβέρνηση δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Αυτή την απάντηση έδωσε χθες ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτριος Αποστολάκης, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, σημειώνοντας ότι κάθε τέτοιου είδους συζήτηση πρέπει να σταματήσει.

Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας είπε πως «έχουν γίνει διάφορες συζητήσεις στις επιτροπές. Κάποιοι ακροθιγώς το έχουν θίξει», σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο αυτών των συζητήσεων υποστηρίχτηκε πως «υπάρχει κάποια υπολειπόμενη αξία, η οποία σύμφωνα με τη νομοθεσία και τη συμφωνία (σ.σ για τις βάσεις) ανήκει στις ΗΠΑ». Τόνισε, πάντως, ότι «οι Αμερικανοί δεν έχουν επανέλθει με κανέναν τρόπο επίσημα και επομένως τέτοιο θέμα δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Παίρνοντας το λόγο, ο Μπάμπης Αγγουράκης τόνισε πως «χαίρομαι για τη δέσμευση και την τοποθέτηση», σημειώνοντας ότι γίνεται σαφές πως, «όχι μόνο δεν μπορεί να γίνει λόγος για αποζημίωση, αλλά αυτή η συζήτηση πρέπει να σταματήσει, γιατί πράγματι οδηγούμαστε σε άσχημες καταστάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ