Παρασκευή 28 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ
Διαλυτική προσφυγή για αλλαγή προεδρείου

Με ψευδή επιχειρήματα και με άνωθεν εντολές 39 μέλη από τα 1.500 περίπου που αριθμεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών σε παναττικό επίπεδο, με αίτησή τους στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητούν το διορισμό διοίκησης στο Σύλλογο. Μια αίτηση που φαίνεται πως είναι συνυφασμένη με την ίδια τη δράση του συλλόγου το τελευταίο διάστημα.

Ο Μάριος Καμακάρης στέλεχος της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Παραπληγικών (ΕΣΚ-ΠΑΣΠΑ) αναφερόμενος στην προσφυγή επισημαίνει ότι «δεν είναι άσχετη με την ουσιαστική λειτουργία του Συλλόγου τους δύο τελευταίους μήνες, που τα μέλη της ΕΣΚ-ΠΑΣΠΑ έχουν θέση στο προεδρείο του Συλλόγου». Είναι χαρακτηριστικό, τόνισε, πως μέσα σε δύο μήνες ο Σύλλογός μας μετείχε σε δύο κινητοποιήσεις προβάλλοντας ουσιαστικά προβλήματα, έκανε επαφές σε πανελλαδικό επίπεδο, οργάνωσε και διεξήγαγε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την ΕΣΑΕΑ σε εθνικό επίπεδο, άνοιξε επικοινωνία με εκατοντάδες μέλη κ.ά. Επιπλέον, εκδόθηκε το περιοδικό του Συλλόγου μετά από καθυστέρηση οκτώ μηνών και στα τέλη Φλεβάρη διοργανώνει πανελλαδική συνδιάσκεψη των παραπληγικών.

Βέβαια κάποιοι ενοχλήθηκαν κατ' αρχήν, γιατί μέσα στις αποφάσεις που έχει πάρει το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο είναι η σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης. Ενοχλεί όμως και η απόφαση για διαχειριστικό έλεγχο.

Είναι προσβολή, επισήμανε ο Μ. Καμακάρης, για το σύνολο των μελών του Συλλόγου που ανέδειξαν διοίκηση πριν έξι μήνες, να προτείνονται τώρα 13 συνάδελφοι εκ των οποίων η πλειοψηφία τους εσκεμμένα πριν έξι μήνες έμεινε εκτός της εκλογικής διαδικασίας και κάποιοι από αυτούς πρωτοστάτησαν στο πρόσφατο παρελθόν σε διάσπαση του συλλόγου. Προκλητικό όμως είναι και το γεγονός πως στην αίτηση περιγράφεται ότι αυτά τα 13 μέλη έχουν επιδείξει δραστηριότητα για την προώθηση των σκοπών του Συλλόγου, διαθέτουν εμπειρία και διακρίνονται για το ήθος και την εντιμότητάς τους...

Αν είναι ήθος, τονίζει ο Μ. Καμακάρης, η αδιαφορία για τα προβλήματα των χιλιάδων παραπληγικών και κινητικά αναπήρων στη χώρα μας που ζουν στο περιθώριο, αν είναι ακόμα ενδιαφέρον και ήθος ο συμβιβασμός και η υποταγή στο όνομα διαφόρων σκοπιμοτήτων, στο όνομα να περάσει η πολιτική της κυβέρνησης, πολιτική διάλυσης του δημόσιου τομέα πρόνοιας και ειδικής αγωγής, τέτοιο «ήθος» δε διέθεταν και δε διαθέτουν οι εκπρόσωποι της ΕΣΚ, που θα συνεχίσουν τον αγώνα και τη δράση τους για την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων των μελών του Συλλόγου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δρομολογούνται εκλογές - παρωδία στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (2017-10-07 00:00:00.0)
Ψήφος για αγωνιστική στάση (2000-05-12 00:00:00.0)
Πάλι υποσχέσεις στους παραπληγικούς (1998-04-03 00:00:00.0)
Υποψήφιοι της ΕΣΚ (1997-11-28 00:00:00.0)
Προσπαθούν να πνίξουν τις αγωνιστικές φωνές (1997-07-01 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη για παράταξη των παραπληγικών (1997-06-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ