Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΣΘ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν, την Παρασκευή, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της πρώην «Καρυπίδης» και άλλοι εργαζόμενοι στο εμπόριο, μετά από κάλεσμα της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Απαίτησαν άμεση αύξηση των δρομολογίων ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες, μείωση του εισιτηρίου στο μισό, δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων και των μαθητών από και προς τη δουλειά και τα σχολεία τους, δωρεάν μετακίνηση για απλήρωτους ή εργαζόμενους σε επίσχεση.

Κατήγγειλαν ότι η κυβερνητική επιχείρηση για «εξυγίανση» και «κρατικοποίηση» του ΟΑΣΘ σκάει στις πλάτες των εργαζομένων, ιδιαίτερα όσων ζουν στις δυτικές και τις απομακρυσμένες συνοικίες, με τον απαρχαιωμένο στόλο λεωφορείων, τη μείωση δρομολογίων κ.ά. και απαίτησαν δημόσιες συγκοινωνίες που να είναι σχεδιασμένες για τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Στ. Παππά, ο οποίος απλώς παραδέχθηκε ότι το συγκοινωνιακό έργο είναι προβληματικό, ενώ σχετικά με το αίτημα για δωρεάν μετακίνηση για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση περιορίστηκε να πει ότι θα μεταφέρει το αίτημα στα αρμόδια υπουργεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ