Τετάρτη 21 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠαΓΝΗ
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε καθαριότητα και σίτιση

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του νοσοκομείου
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του νοσοκομείου
Εδώ και δύο μήνες περίπου είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη σίτιση στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) που υπέγραψαν ατομικές συμβάσεις εργασίας στο τέλος του 2017. Παραμένει μάλιστα άγνωστο το πότε θα πληρωθούν, καθώς δεν έχουν υπογραφεί από τον αρμόδιο επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα σχετικά εντάλματα προκειμένου να καταβληθεί η μισθοδοσία.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ μαζί με τους απλήρωτους εργαζόμενους προχώρησαν χτες σε παράσταση διαμαρτυρίας στον διοικητή του νοσοκομείου. Ο διοικητής αρχικά προσπάθησε να αποκόψει τους εργαζόμενους από το Σωματείο. Κάτω από την κοινή αποφασιστική στάση τους αναγκάστηκε να τους δεχτεί, προσπαθώντας να τους καθησυχάσει ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Σήμερα, Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των εργαζομένων, στις 2 μ.μ., στα γραφεία του Σωματείου, προκειμένου να κλιμακώσουν τη δράση τους.

«Κυβέρνηση, πάρεδροι, διοικήσεις νοσοκομείων παίζουν μια κακοσκηνοθετημένη παράσταση απέναντι στους εργολαβικούς εργαζόμενους. Η αιτία είναι ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, αξιοποιώντας όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο που συντηρεί και αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θεωρούν ότι συμπληρώνουν 24 μήνες συνεχιζόμενης εργασίας κι ως εκ τούτου οι συμβάσεις δεν μπορούν να υπογραφούν πέραν του 24μηνου», καταγγέλλει το Σωματείο.

«Το προσωπικό του νοσοκομείου εργάζεται καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες εντατικοποίησης και εξουθένωσης λόγω της έλλειψης προσωπικού, προκειμένου οι ασθενείς, οι συνοδοί και οι εργαζόμενοι να απολαμβάνουν την καθαριότητα και τη σίτιση που δικαιούνται. Το λιγότερο που τους οφείλεται, όπως και σε κάθε εργαζόμενο, είναι η έγκαιρη και ομαλή καταβολή των δεδουλευμένων τους!», υπογραμμίζει.

Αναδεικνύοντας τους υπεύθυνους, επισημαίνει: «Το υπουργείο Υγείας και οι διοικήσεις της 7ης ΥΠΕ και του ΠαΓΝΗ όλο το προηγούμενο διάστημα σκορπούσαν ψεύτικες ελπίδες και απέκρυπταν το τι θα συμβεί. Δεν θα ανεχτούμε οι συμβασιούχοι να γίνουν "μπαλάκι" ανάμεσα στην "καλή" κυβέρνηση και τους "κακούς παρέδρους". Επιχειρείται να ξεχαστεί ότι με τις περίφημες προκηρύξεις και την αυξημένη μοριοδότηση έμειναν έξω 20 εργαζόμενοι μόνο στο ΠαΓΝΗ που θα δουν την πόρτα της εξόδου τον Αύγουστο».

Να σημειωθεί ότι στις 31/12/2018 θα απολυθούν όλοι οι συμβασιούχοι και οι απολυμένοι δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν ξανά σε ίδια σύμβαση.

Το Σωματείο απαιτεί: Να σπάσουν τα νέα δεσμά των ατομικών συμβάσεων, να φύγουν τώρα όλοι οι εργολάβοι. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ