Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Δεν είναι μεμονωμένο επεισόδιο

«Οι καουμπόηδες του εκσυγχρονισμού, οι υπηρέτες του κέρδους και της ιδιωτικοποίησης, αφού δεν κατάφεραν τίποτα με την πολιτική πίεση και άλλα τεχνάσματα, κατέφυγαν στην " ανώτατη μορφή κοινωνικού διαλόγου", στην καταστολή, στο ξαμόλυμα των ΜΑΤ, αλλά και συνοροφυλάκων». Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση - καταγγελία της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοζάνης του Κόμματος, στην οποία στη συνέχεια σημειώνεται:

«Η σημερινή επίθεση ενάντια στον "εχθρό - λαό" δεν είναι ένα μεμονωμένο επεισόδιο. Δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας της βαθιά ταξικής αντιλαϊκής πολιτικής. Τα δακρυγόνα, τα ΜΑΤ και οι συνοροφύλακες μπορεί να πέτυχαν σήμερα τη διάλυση των κατοίκων της Μαυροπηγής, υπερτερούν σε μέσα και οργάνωση, όμως δε νίκησαν. Η οργή των κατοίκων δεν πρέπει στραφεί μόνο ενάντια στους υπάλληλους - εκτελεστές αλλά κυρίως ενάντια στους προϊσταμένους τους, σ' αυτούς που έδωσαν τις διαταγές για την επίθεση. Η απάντηση των κατοίκων της Μαυροπηγής θα είναι μια: συσπείρωση των γραμμών του δίκαιου αγώνα τους, με ενότητα και αποφασιστικότητα, με την πεποίθηση ότι τη νίκη και τη δικαίωσή τους θα τη φέρει η πίστη στον αγώνα τους και όχι στα λόγια και τις υποσχέσεις των εκπροσώπων μιας πολιτικής που μόνο αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα έχει να επιδείξει.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα στους κατοίκους της Μαυροπηγής, συμπαραστάτης στον αγώνα τους. Ηταν και σήμερα και θα είναι και αύριο και πάντα δίπλα και μαζί με όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια στην κερδολάγνα και ανθρωποβόρα πολιτική του Μαύρου Μετώπου κυβέρνησης - ΔΕΗ - κεφαλαίου.

Η ΔΕΗ ΑΕ, μέσα στο «απελευθερωμένο» περιβάλλον που λειτουργεί, χάνει και τα στοιχειώδη κοινωνικά χαρακτηριστικά που είχε και στο ζήτημα της μετεγκατάστασης της Μαυροπηγής, λειτουργεί μόνο με τη λογική του κέρδους και αγνοεί πλήρως τον παράγοντα άνθρωπο και τις ανάγκες του. (...)

Για τους λόγους αυτούς, η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ καλεί όλους τους μαζικούς φορείς και τους κατοίκους της περιοχής να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις, ανεξάρτητα από κομματικές τοποθετήσεις, να υποστηρίξουν τα δικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα των παιδιών τους και της περιοχής για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης - ΔΕΗ - ολιγαρχίας σε βάρος μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργανώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην ασύδοτη δράση της ΔΕΗ (2007-11-13 00:00:00.0)
Παρέμβαση του ΚΚΕ για Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα (2007-06-15 00:00:00.0)
Συμβολική κατάληψη του ορυχείου της ΔΕΗ (2005-09-04 00:00:00.0)
«Μπλόκο» στη λειτουργία λιγνιτωρυχείου (2005-04-06 00:00:00.0)
Στη Θεσσαλονίκη διαδήλωσαν οι κάτοικοι της Μαυροπηγής (2001-11-20 00:00:00.0)
Να λειτουργήσουν για όφελος των κατοίκων της περιοχής (2001-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ