Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιοδεία στη χωματερή

Στη νέα, επικίνδυνη για τα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις, κατάσταση που διαμορφώνεται και μετά το χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ, καθώς και στο μέλλον του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), που απειλείται με ιδιωτικοποίηση, εστιάστηκε η συζήτηση που είχε χθες με εργαζόμενους στη χωματερή των Ανω Λιοσίων ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οπως ήταν φυσικό, ο προβληματισμός και τα ερωτήματα που διατυπώθηκαν από τους εργαζόμενους αφορούσαν κυρίως στις πρόσφατες, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα, εξελίξεις. Ο Σπ. Χαλβατζής ανέλυσε τις θέσεις του Κόμματος και απάντησε στα ερωτήματα που διατυπώθηκαν, ενώ διάχυτη ήταν η ανησυχία των εργαζομένων για τις μεθοδεύσεις της ηγεσίας των ΗΠΑ, την κλιμάκωση του πολεμικού κλίματος και τη συμμετοχή της χώρας στα σχέδια αυτά.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα του χώρου, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα σενάρια ιδιωτικοποίησης του ΕΣΔΚΝΑ, ταυτόχρονα με τα εγκαίνια από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ του αποτεφρωτήρα. Αναφορικά με το συγκεκριμένο έργο, ο Σπ. Χαλβατζής είπε πως «είναι θετικό, αν και καθυστερημένο». Υπογράμμισε πως «οποιαδήποτε βελτίωση της ζωής των εργαζομένων και των συνθηκών δουλιάς τους, δε χαρίζεται από κανέναν. Είναι αποτέλεσμα της δικής σας πάλης και των γενικότερων αγώνων του λαϊκού και συνδικαλιστικού κινήματος». Ο ίδιος στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης και του ΥΠΕΧΩΔΕ, που δεν προχωρούν στη χωροθέτηση Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Νοτιανατολική Αττική, όπως προβλέπει και ο Σχεδιασμός του ΕΣΔΚΝΑ. Σε άλλο σημείο, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι «δεν πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του ΕΣΔΚΝΑ».

Προέτρεψε, τέλος, τους εργαζόμενους σε οργανωμένη πάλη, ώστε από καλύτερες θέσεις να μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Χαρακτηριστικά, ο Σπ. Χαλβατζής δήλωσε: «Οι εργάτες, οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από το συντονισμό των αγώνων τους. Η υποταγή μόνο ζημιά φέρνει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ