Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κλείδωσε την αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων πετώντας έξω σωματεία και αθλητές!

Συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα για δημόσιες και δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους, απαιτώντας να σταματήσει η χρήση της μαγνητικής κάρτας και να ανοίξει η αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων

Η απόφαση της διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας να κλείσει την αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων πετώντας έξω σωματεία και αθλούμενους οδήγησε σε κινητοποίηση την Επιτροπή Αγώνα για δωρεάν πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις
Η απόφαση της διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας να κλείσει την αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων πετώντας έξω σωματεία και αθλούμενους οδήγησε σε κινητοποίηση την Επιτροπή Αγώνα για δωρεάν πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις
Εν μέσω αγωνιστικής περιόδου και ενώ διεξάγονται τα πανελλήνια πρωταθλήματα σε πάλη, πυγμαχία και άρση βαρών, η διορισμένη από την κυβέρνηση Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ) του ΕΑΚ Λάρισας αποφάσισε να κλειδώσει επ' αόριστον την αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων και να πετάξει στο δρόμο τα σωματεία και τους αθλητές. Το νέο μέτρο έρχεται σε συνέχεια των προηγούμενων αποφάσεων της ΔΕ, η οποία, με πανομοιότυπο τρόπο, προσπάθησε να επιβάλει τη λειτουργία της μαγνητικής κάρτας.

Οπως καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα για δημόσιες και δωρεάν αθλητικές εγκαταστάσεις για όλους (συμμετέχουν προπονητές, αθλητές, γονείς αθλουμένων κ.ά.), το μέτρο της ΔΕ του ΕΑΚ είναι εκδικητικό και τιμωρητικό σε βάρος των σωματείων που αρνήθηκαν να υπογράψουν συμφωνητικά παραχώρησης, τα οποία τους επιβάλλουν να πληρώνουν για τη χρήση των χώρων.

«Με αυτή την απόφαση», συνεχίζει η Επιτροπή Αγώνα, «τιμωρούν τη νεολαία της πόλης γιατί αρνείται να δεχθεί να της επιβάλουν ένα ακόμη χαράτσι, αυτήν τη φορά στον αθλητισμό. Τιμωρούν τα νέα ζευγάρια, ασκώντας μάλιστα κάθε τρομοκρατικό μέσο, για να τους αναγκάσουν να σκύψουν το κεφάλι σε πολιτικές που τους επιβάλλουν, να βάζουν το χέρι ακόμη πιο βαθιά στην τσέπη για την άθληση των παιδιών τους».

Η Επιτροπή Αγώνα, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στους χώρους του ΕΑΚΛ που ξεκίνησαν αμέσως μετά την απόφαση για τη χρήση μαγνητικής κάρτας, θα οργανώνει κάθε μέρα (κάτι αντίστοιχο έγινε χτες το απόγευμα) συγκεντρώσεις στις πύλες του ΕΑΚ Λάρισας, απαιτώντας να σταματήσει η χρήση της μαγνητικής κάρτας και να ανοίξει η αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων. Καλεί όλα τα αθλητικά σωματεία της πόλης, αλλά και άλλους μαζικούς φορείς (ενώσεις γονέων, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους κ.ά.) που διαφωνούν με την τακτική της ΔΕ του ΕΑΚ να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα για:

-- Γενναία αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης του ΕΑΚ στο ύψος των σύγχρονων λειτουργικών αναγκών του. Αμεσες και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για την ομαλή λειτουργία και συντήρησή του.

-- Να φτιαχτούν υποδομές για τα ΑμεΑ και να ανοίξουν όλες οι εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ (Στάδιο, Βαρέων, Κλειστό) για να υπάρχει ασφαλής πρόσβαση για τους αθλούμενους και τους συνοδούς τους.

-- Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων προς τις αθλητικές ομοσπονδίες και τα αθλητικά σωματεία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ανάπτυξης του κάθε αθλήματος.

-- Να καταργηθούν τα χαράτσια για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Λάρισας σε Αλκαζάρ και Νεάπολη για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στους αθλητικούς χώρους.

-- Να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των αθλούμενων με τοποθέτηση απινιδωτών σε κάθε χώρο άθλησης, όπως και την εξασφάλιση του κατάλληλα εκπαιδευμένου ιατρικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ