Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
Στο στόχαστρο οι λαοί
Γερμανούς σε «κλασικές» στρατιωτικές επιχειρήσεις «βλέπει» ο Σάρπινγκ...

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Οι Γερμανοί στρατιώτες δεν αποκλείεται σύντομα να εμπλακούν ακόμη και σε «κλασικές στρατιωτικές επιχειρήσεις» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Αμυνας, Ρούντολφ Σάρπινγκ, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της ημερήσιας γερμανικής εφημερίδας «ΜΠΙΛΝΤ».

«Οι Γερμανοί στρατιώτες υπηρετούν, για παράδειγμα, στις ΝΑΤΟικές, λεγόμενες επιχειρήσεις ολοκλήρωσης, όπως με τη χρήση συστημάτων ραντάρ ηλεκτρονικής παρακολούθησης τύπου AWACS σε αεροσκάφη και πλοία... Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνον το Αφγανιστάν, το οποίο προς το παρόν είναι στο επίκεντρο της προσοχής» είπε χαρακτηριστικά ο Σάρπινγκ, σε συνέντευξή του στην «ΜΠΙΛΝΤ», δίχως να προσθέσει κάτι παραπάνω...

Βέβαια, προ των δηλώσεων Σάρπινγκ, είχε δώσει το σχετικό «πρόσταγμα» ο καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ο οποίος έχει υποσχεθεί στους Αμερικανούς «στρατιωτική βοήθεια εάν ζητηθεί». Ωστόσο, Γερμανοί στρατιωτικοί αναλυτές επιμένουν να αμφιβάλλουν για τον ευρύτερο στρατιωτικό ρόλο που θα παίξει τελικώς η Γερμανία στις γενικότερες στρατιωτικές επιχειρήσεις που σχεδιάζουν οι ΗΠΑ έναντι της τρομοκρατίας, επικαλούμενοι το γεγονός πως αποφάσεις για την αποστολή γερμανικών στρατευμάτων στο εξωτερικό απαιτούν την έγκριση της πλειοψηφίας των μελών της ομοσπονδιακής Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ