Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα πολεμικά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΠΟΡΕΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ να θέλουν να τρελάνουν τον κόσμο, μιλώντας συνεχώς για επικείμενα τρομοκρατικά χτυπήματα και να δημιουργήσουν ένα είδος αμόκ, προβάλλοντας ανάλογα υπαρκτά ή ανύπαρκτα γεγονότα. Το σίγουρο είναι, όμως, πως το μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα μόνο από τις ΗΠΑ μπορεί να το περιμένει κανείς!

Οσο για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, είναι σαφές το γελοίον του πράγματος, όταν λέει ότι «πρόκειται για πόλεμο του καλού και του κακού» και ότι «θα σώσουμε τον κόσμο»! Το κακό είναι πως πρόκειται για γελοιότητες που συνοδεύονται από μια τεράστια στρατιωτική ισχύ, που μπορεί να τινάξει τον πλανήτη ολόκληρο στον αέρα.

Ισως να αρέσει στους επικοινωνιολόγους του Αμερικανού Προέδρου να του φτιάχνουν ομιλίες κατά τα πρότυπα των χολιγουντιανών σεναρίων, δυστυχώς, όμως, εδώ πρόκειται για την πραγματικότητα και αυτού του είδους τα «τερτίπια» ακούγονται τραγελαφικά.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ υπουργό Εξωτερικών, τον Γιώργο Παπανδρέου, καλά θα κάνει να δείχνει λίγο αυτοσυγκράτηση, όταν μιλά στις αμερικανικές τηλεοράσεις. Γιατί, όταν δηλώνει πως η ελληνική κοινή γνώμη στηρίζει τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς και μάλιστα τους θέλει και πολύ αποτελεσματικούς, το ακούμε και στην Ελλάδα.

Και, βέβαια, εδώ δε χρειαζόμαστε τα γκάλοπ των κάθε λογής εταιριών δημοσκοπήσεων για να μάθουμε τι γνώμη έχουμε. Ουδέποτε στηρίξαμε τέτοιες επιλογές και ουδέποτε θα τις στηρίξουμε.

Βεβαίως, κατανοούμε ότι δε συμβάλλουμε στο φιλοαμερικανικό προφίλ, που θέλει να προβάλει ο Γιώργος Παπανδρέου και για την κυβέρνηση και για τον εαυτό του προσωπικά. Ομως, τι να κάνουμε, αυτοί είμαστε.

Δυστυχώς, η αλήθεια δεν αλλάζει και αυτή σήμερα φωνάζει πως ο ελληνικός λαός δε στηρίζει τον πόλεμο των Αμερικανών. Αντιθέτως, όμως, τον στηρίζουν οι κυβερνώντες, όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις, που είναι, βέβαια, η παράδοση του εναέριου χώρου και του ελληνικού εδάφους, όπως και διάφορα άλλα.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ