Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Κινητοποίηση τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη

Κινητοποίηση, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, πραγματοποιούν τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη σπουδαστικοί και φοιτητικοί σύλλογοι. Στην κινητοποίηση καλούν οι Σύλλογοι ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΤΕΤΡΟΔ και ΣΔΟ ΤΕΙ Αθήνας, Νέας Εστίας ΕΜΠ, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Νομικής ΕΚΠΑ, Γεωγραφίας Χαροκοπείου και οι σπουδαστές του Τμήματος Ιατρικών Οργάνων του ΤΕΙ Αθήνας.

Φοιτητές και σπουδαστές, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο η κυβέρνηση εμφανίζει ως αναβάθμιση, προτάσσουν τις δικές τους ανάγκες και διαδηλώνουν κόντρα στην κατηγοριοποίηση πτυχίων, αποφοίτων και ιδρυμάτων, στην υποχρηματοδότηση, στην υποταγή των σχολών στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, που παραμένουν και ενισχύονται με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Διεκδικούν πανεπιστήμιο όπου θα σπουδάζουν ολοκληρωμένα το αντικείμενό τους χωρίς εμπόδια και φραγμούς, κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών, σίτιση - στέγαση για όλους δωρεάν, μόνιμο και σταθερό προσωπικό με δικαιώματα. Επίσης, πλήρη και πραγματική αναβάθμιση των σπουδών τους, το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα, να παρθούν μέτρα για να μην πληρώσουν οι σπουδαστές και οι απόφοιτοι τις αλλαγές που ετοιμάζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ