Τρίτη 27 Φλεβάρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Να επανέλθει η εμβόλιμη πτυχιακή εξεταστική

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Για την κατάργηση της εμβόλιμης (πτυχιακής) εξεταστικής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης κατέθεσε Ερώτηση το ΚΚΕ στη Βουλή, ζητώντας από τον υπουργό Παιδείας να ικανοποιήσει το αίτημα των φοιτητών για άμεση επαναφορά της στο τμήμα αλλά και να βγει το πρόγραμμα και να πραγματοποιηθεί αυτή η εξεταστική το τρέχον εξάμηνο και στο τέλος του εαρινού εξαμήνου σε όλα τα τμήματα.

Οπως σημειώνουν οι βουλευτές Μανώλης Συντυχάκης, Διαμάντω Μανωλάκου και Σταύρος Τάσσος, που υπογράφουν την Ερώτηση, «τα προηγούμενα χρόνια, κάτω από την πίεση των φοιτητών και των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, δινόταν η δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να δίνουν διπλή εξεταστική στο τέλος του χειμερινού αλλά και εαρινού εξαμήνου. Αυτή η λεγόμενη εμβόλιμη (πτυχιακή) εξεταστική είναι μέτρο ανακούφισης των φοιτητών που έχουν περατώσει το τελευταίο έτος σπουδών τους, με σκοπό να τους διευκολύνει να ολοκληρώσουν συντομότερα την επιτυχή εξέταση μαθημάτων για τη λήψη του πτυχίου τους.

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας την ευθύνη για τον καθορισμό των εξεταστικών έχουν πλέον οι κατά τόπους Σχολές και Τμήματα. Σε αυτήν την κατεύθυνση η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης (όπως και σε άλλα τμήματα) αποφάσισε να καταργηθεί η εμβόλιμη εξεταστική, με συνέπεια χιλιάδες φοιτητές να αναγκάζονται να παρατείνουν περαιτέρω τις σπουδές τους και την οικονομική αιμορραγία των οικογενειών τους ενώ ολοένα και περισσότεροι εργάζονται παράλληλα, με όποιες δυσκολίες αυτό δημιουργεί. Η απόφαση αυτή εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στερώντας το δικαίωμα στα παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Επιπλέον, λαμβάνεται σε μία περίοδο όπου εντείνονται οι αξιολογήσεις για την ανταγωνιστικότητα του ιδρύματος θυσιάζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα στο βωμό της σύνδεσης των ιδρυμάτων με τις επιχειρήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ