Πέμπτη 1 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΛΟΥ
Τακτική ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων

Με αφορμή κινητοποίηση των κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στην καύση καρκινογόνων σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ

Συνεχίζοντας την τακτική ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων, η δημοτική αρχή Βόλου έδωσε παραγγελία, με βάση την οποία η Εισαγγελία Βόλου αποφάσισε να κινήσει την αυτόφωρη ποινική διαδικασία για την κινητοποίηση κατοίκων ενάντια στην καύση καρκινογόνων σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, που πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 27 Φλεβάρη.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης δημιουργήθηκε κλίμα έντασης, καθώς ο Γιώργος Μουλάς, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έδινε το λόγο σε συγκεντρωμένους πολίτες που διαμαρτύρονταν για την καύση των σκουπιδιών. Παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, ο πρόεδρος συνέχιζε την ίδια τακτική, αναγκάζοντας τους εκπροσώπους της μειοψηφίας να αποχωρήσουν. Μετά από κάποια ώρα έγινε γνωστό ότι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα 3 άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, τα οποία, στη συνέχεια, παραπέμφθηκαν σε ρητή δικάσιμο για τις 23 Μάη 2018.

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα που δημιουργήθηκε, η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ σημειώνει: «Με μια απαράδεκτη απόφαση της Εισαγγελίας και κατόπιν παραγγελίας της δημοτικής αρχής Βόλου, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για τη σημερινή κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Για άλλη μια φορά, κυβέρνηση και δημοτική αρχή βρίσκονται χέρι - χέρι στην ποινικοποίηση των αγώνων με στόχο το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη».

Σε άμεσο κίνδυνο η πόλη του Βόλου

Να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της και της ΕΕ, αδειοδότησε εντελώς ξεδιάντροπα, χωρίς ενδοιασμούς, την καύση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων τοξικών αποβλήτων, με τραγικές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων της περιοχής του Βόλου, στο βωμό των κερδών του επιχειρηματικού κολοσσού της «Lafarge», στην οποία ανήκει η ΑΓΕΤ - «Ηρακλής».

Στον Βόλο και στην ΑΓΕΤ θα καίγονται 410.000 τόνοι, από τους 480.000 τόνους RDF/SRF, ετησίως, που προβλέπεται να καίνε όλες οι τσιμεντοβιομηχανίες σε όλη την Ελλάδα, βάσει του εθνικού σχεδιασμού!

Από τις βλαβερές πτητικές οργανικές ενώσεις και στοιχεία που εκπέμπονται κατά την καύση (υδράργυρος, θάλλιο κ.ά.), το σημαντικότερο πρόβλημα συνιστούν οι διοξίνες, οι οποίες είναι από τις πλέον επικίνδυνες ενώσεις και για τις οποίες δεν έχουν προσδιοριστεί όρια, που σημαίνει ότι ακόμη και η απειροελάχιστη ανιχνεύσιμη με τα σημερινά όργανα ποσότητα διοξινών θεωρείται επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας και η δημοτική αρχή Βόλου ανέλαβαν «εργολαβία» να καταστείλουν τις λαϊκές αντιδράσεις, για να προχωρήσουν οι κερδοφόροι σχεδιασμοί της ΑΓΕΤ - «Lafarge», ενώ με πρόσχημα τη «νομιμότητα» συσκοτίζουν, αποπροσανατολίζουν και αποκρύπτουν τις συνέπειες και τις πραγματικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ