Σάββατο 3 Μάρτη 2018 - Κυριακή 4 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Ολοκληρώθηκε το ισχυρό τουρνουά Aeroflot που διεξήχθη στη Μόσχα από 20 έως 28 Φλεβάρη (βλ. και «Παρτίδα της Εβδομάδας») με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 σκακιστών και σκακιστριών απ' όλο τον κόσμο. Νικητής στον Α' όμιλο του τουρνουά αναδείχθηκε ο Λευκορώσος Βλ. Κόβαλεβ με 7 βαθμούς, κερδίζοντας μια θέση στο πολύ ισχυρό «κλειστό» τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στο Ντόρτμουντ το καλοκαίρι. Στη 2η και 3η θέση βρέθηκαν οι Σ.-Π. Σεθουράμαν (Ινδία) και Ντμ. Γκορντιέβσκυ (Ρωσία) με 6,5 βαθμούς ο καθένας.
  • Πριν λίγες μέρες δημοσιεύτηκε το δεύτερο τεύχος του ΦΕΚ 2018, σχετικό με τη φοίτηση και άλλα θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων, στο άρθρο 24 παράγραφος 6 αναφέρεται ότι «με απόφαση του οικείου συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών/-τριών λόγω συμμετοχής τους (...) σε πανελλήνιους αθλητικούς αγώνες ή διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις (...) με ανώτατο όριο πέντε (5) ημερών, σε αποδεδειγμένες αθλητικές υποχρεώσεις, προετοιμασίας ή αγωνιστικές, με την εκάστοτε εθνική ομάδα με ανώτατο όριο των δέκα (10) ημερών».

Λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη επιτυχία της Στ. Τσολακίδου στις ΗΠΑ και το χρόνο που απαιτείται για την κατάλληλη προετοιμασία των αθλητών (όχι μόνο σκακιστών), τα συγκεκριμένα όρια προβάλλουν στενά. Προκύπτει η ανάγκη να υπάρχει ειδική μέριμνα, ώστε να αναδεικνύεται το ταλέντο των νέων αθλητών παράλληλα με τη μόρφωση και την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ