Τρίτη 6 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καταγγέλλει μειώσεις μισθών και απολύσεις στα «Media Markt»

Για αντεργατικές μεθοδεύσεις, που οδηγούν σε απολύσεις εργαζομένων και μειώσεις μισθών, καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας «Media Markt» ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας.

Από τον προηγούμενο Αύγουστο, το Σωματείο καλούσε τους εργαζόμενους να μην δεχτούν να υπογράψουν τις νέες συμβάσεις που τους «πρότεινε» η επιχείρηση, με μειώσεις ωρών και μισθών, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο δεν εξασφάλιζε τις θέσεις εργασίας τους. Κάτι που επιβεβαιώθηκε, καθώς όπως αναφέρει το Σωματείο και τα ωράρια άλλαξαν και οι μισθοί μειώθηκαν και τις Κυριακές δούλεψαν οι εργαζόμενοι, αλλά οι θέσεις εργασίας δεν κατοχυρώθηκαν κι έγιναν απολύσεις.

«Επιβεβαιώνεται ότι η λογική πως "το καλό κατάστημα, το καλό τμήμα, ο καλός εργαζόμενος" θα γλιτώσει, είναι μια αυταπάτη» υπογραμμίζει το Σωματείο. «Οι περισσότεροι απολυμένοι έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσία, έμπειροι και ικανοί στην εργασία τους. Αργά ή γρήγορα όμως όλοι οι εργαζόμενοι γίνονται "αντιπαραγωγικοί", "ακριβοί", "δεν πιάνουν τους στόχους". Η εργοδοσία βλέπει τους εργαζόμενους σαν κόστος, γι' αυτό φροντίζει να τους αντικαθιστά με νεότερους, χωρίς εργασιακή εμπειρία και φυσικά χωρίς εργασιακά δικαιώματα».

Ο Σύλλογος καλεί τους εργαζόμενους, είτε υπέγραψαν τη σύμβαση είτε όχι, είτε είναι «8ωροι» είτε «6ωροι», να οργανωθούν στο κλαδικό σωματείο, να δημιουργήσουν Σωματειακή Επιτροπή. Τους καλεί, μεταξύ άλλων, να διεκδικήσουν αγωνιστικά: 8ωρο για όλους, όχι στη γενίκευση των «σπαστών» ωραρίων. Να σταματήσουν οι απολύσεις. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης για να σταματήσει η εντατικοποίηση. Να σταματήσει η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ