Τρίτη 6 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επικίνδυνοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και παζάρια στις πλάτες των λαών

Δ. Κουτσούμπας: Οι εξελίξεις και η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή κάνουν ακόμα πιο επείγουσα και αναγκαία την οργάνωση της λαϊκής πάλης, της αλληλεγγύης και της φιλίας των λαών. Κανένας εφησυχασμός, χρειάζεται ένταση της ετοιμότητας και της επαγρύπνησης

  • Κλιμακώνονται οι σχεδιασμοί ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, με τα ενεργειακά κοιτάσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο ευρύτερων ανταγωνισμών, σε συνάρτηση με την αναδιανομή των σφαιρών επιρροής στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.
  • Η όξυνση των αντιθέσεων αποτυπώνεται και στην επιθετικότητα της τουρκικής κυβέρνησης στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, με την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων και διεθνών συνθηκών, με την αμφισβήτηση νησιών, του εδάφους, των χωρικών υδάτων, αλλά και του ελληνικού εναέριου χώρου.
  • Τα σενάρια που διακινούνται και οι κινήσεις ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων προδίδουν το μεγάλο παζάρι που εξελίσσεται σε Βαλκάνια, Αιγαίο, Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο, με διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα, που μόνο ανησυχία και επαγρύπνηση πρέπει να προκαλούν στους λαούς.

ΣΕΛ.  4   -   5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ