Τρίτη 6 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ «NOVARTIS»
Ξεκίνησαν χτες οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής

Με την εκλογή του προεδρείου άρχισαν χτες το απόγευμα οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής η οποία έχει συγκληθεί για να εξετάσει τα 10 πολιτικά πρόσωπα που σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία που έχει αποσταλεί στη Βουλή φέρονται να εμπλέκονται με την υπόθεση «Novartis».

Οι συνεδριάσεις όπως αποφάσισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ, θα είναι κεκλεισμένων των θυρών. Το ΚΚΕ πρότεινε οι συνεδριάσεις να είναι δημόσιες, δηλαδή να προβάλλονται από το κανάλι της Βουλής για να μην υπάρχει η δυνατότητα, μέσω των γνωστών διαρροών, να διαμορφώνεται μια άλλη εικόνα για τη λειτουργία της Επιτροπής από την πραγματική.

Παράλληλα χτες, ο Ευάγ. Βενιζέλος, ένας από τους 10 πολιτικούς που κατηγορούνται, κατέθεσε επιστολή στην Επιτροπή ζητώντας την αναπομπή όσον αφορά τον ίδιο με το σκεπτικό ότι για τη σύστασή της δεν «τηρήθηκε το γράμμα του νόμου», που προβλέπει ότι σε πρόταση άσκησης δίωξης πρέπει να προσδιορίζονται με σαφήνεια οι αξιόποινες πράξεις ή παραλείψεις υπουργών.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα συνεχιστούν σήμερα Τρίτη 6.30 μ.μ., για τον καθορισμό του προγραμματισμού και του αντικειμένου της, ενώ η επόμενη συνεδρίαση έχει καθοριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ