Σάββατο 6 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Εκθεσιακές περιπλανήσεις

Εργο της Μ. Φωτέα
Εργο της Μ. Φωτέα
Αφιερωμένη στο Νίκο Καρούζο, τον ποιητή που αγαπούσε τη ζωγραφική αλλά και τους ζωγράφους, είναι η έκθεση της Υβόννης Συρμοπούλου, που εγκαινιάζεται στις 8 Οκτώβρη (8μμ) στην γκαλερί «Χάρητος» (Χάρητος 42). Οπως σημειώνει η Αθηνά Σχινά «Τα "τοπία" της Υβ. Συρμοπούλου, που παρουσιάζονται μέσα από το διάλογο του ρεαλισμού και της αφαίρεσης, υπόκεινται σε μια αέναη μεταβλητότητα, καθώς υποψίες σωμάτων τα εμψυχώνουν. Φευγαλέα φώτα και ερριμμένες σκιές δημιουργούν την αίσθηση του απτού και του ασύλληπτου, του οικείου και του παράδοξου, του συγκεκριμένου και του απροσδόκητου, ανοίγοντας ξέφωτα στη φαντασία». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Νοέβρη.

Στην γκαλερί «Αδάμ» (Ν. Βάμβα 5), φιλοξενείται έκθεση έργων ζωγραφικής της Μ. Φωτέα. Τίτλος της «Μετά μεσημβρίαν». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 3 Νοέμβρη.

Εκθεση ζωγραφικής της Αιμιλίας Τσεκούρα εγκαινιάζεται στις 11 Οκτωβρίου (8μμ) στην γκαλερί «Σίγμα» (Αγ. Αναργύρων 20 - 22, Ψυρρή). Το «Σφαιρικό Ημερολόγιο» που παρουσιάζεται, είναι μια συνέχεια των προσπαθειών της, στην παραγωγή και καταγραφή του κινούμενου κυκλικού χώρου. Είναι ένα παιχνιδιάρικο γύμνασμα, η εκφορά της προσωπικής μνήμης στο δημόσιο χώρο, η νοερή σύλληψη του χρόνου ως χώρου. Το έργο λειτουργεί αντανακλαστικά, όπως ο κοίλος καθρέφτης που χρησιμοποιεί η καλλιτέχνης στη φωτογραφική καταγραφή της καθημερινότητάς της, θέτοντας ερωτήματα στο θεατή τα οποία εκφράζονται με μια ιδιαίτερα ελκυστική αλλά συνειδητά απατηλή εικόνα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου.

Εκθεση έργων γλυπτικής της Ναταλίας Μελά, εγκαινιάζεται στις 13 Οκτώβρη στην αίθουσα «Σκουφά» (Σκουφά 11). Εργα μεταλλικά, εντυπωσιακά μεγάλων διαστάσεων και άλλα μικρότερα, σφυρήλατα ή χυτευμένα, έργα από μάρμαρο και κατασκευές από έτοιμα μεταλλικά αντικείμενα, ελάσματα, αλυσίδες, εργαλεία και μηχανικά εξαρτήματα, όλα συνταιριασμένα με μαεστρία, συνθέτουν τον «πλαστικό κόσμο» της Ν. Μελά. Την ημέρα των εγκαινίων, στις 12.30 το μεσημέρι θα εκτεθούν γλυπτά της στην πλατεία Κολωνακίου. Θα προλογίσει ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Αγγελος Δεληβοριάς.

Εγκαινιάζεται στις 8 Οκτώβρη στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι), έκθεση έργων ζωγραφικής της Σωτηρίας Σαλατά. Πρόκειται για την πρώτη ατομική της έκθεση, στην οποία εκτίθενται 25 έργα, πορτρέτα και τοπία σε λάδι. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτώβρη.

Εγκαινιάζεται στις 12 Οκτωβρίου στην Ενωση Πτυχιούχων Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Θόλου και Πανός 19α, Αέρηδες), έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Παπαναστασίου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ