Σάββατο 6 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ - ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Καταγγέλλουν την πολεμοκάπηλη πολιτική

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς εκφράζει τη λύπη του για τα αθώα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας στις ΗΠΑ, αλλά και την ανησυχία του για την αξιοποίησή τους εναντίον χωρών, κινημάτων και όσων αντιστέκονται στη «νέα τάξη πραγμάτων». «Καταδικάζουμε κάθε διάκριση σε λαούς με βάση πολιτισμό και θρησκεία, είμαστε αντίθετοι στην απαγόρευση διαδηλώσεων, πορειών και συγκεντρώσεων. Θα αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά κάθε προσπάθεια περιστολής ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Το δικαίωμα για ειρήνη και ελευθερία, η ανάγκη για την υπεράσπιση της ζωής, η υποχρέωσή μας να μην παραδώσουμε στα παιδιά μας όλεθρο και καταστροφή, δεν μπορούν να υποταχθούν στις εφιαλτικές σειρήνες του νέου πολέμου. Ο νέος πόλεμος είναι τρομοκρατία. Να αντιδράσουμε τώρα. Οι λαοί μπορούν και θα τον σταματήσουν». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Αντιπολεμική Επιτροπή Μεσσηνίας, καλώντας τους πολίτες του νομού σε συμπόρευση στον αγώνα εναντίον του πολέμου.

Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών ΤΕ - ΔΕΗ σε ανακοίνωσή του εκφράζει τη θλίψη του για τα αθώα θύματα τόσο στις ΗΠΑ όσο και για τα θύματα της τρομοκρατίας απ' όπου κι αν προέρχεται αυτή. Καλεί τα μέλη του και όλους τους εργαζόμενους να αντιταχθούν στα σχέδια ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που προσπαθούν να περιορίσουν τις ελευθερίες των πολιτών, την κυριαρχία και τα δικαιώματα λαών, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και απαιτεί τη μη εμπλοκή της χώρας με οποιαδήποτε μορφή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη μη περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Με πρωτοβουλία υπαλλήλων της ΥΠΑ για την αποτροπή εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ συλλέγονται υπογραφές εργαζομένων στην Υπηρεσία, κάτω από κείμενο, στο οποίο καταγγέλλεται η εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια στις ΗΠΑ, αλλά καταδικάζεται απερίφραστα η χρησιμοποίηση των θυμάτων σαν πρόσχημα για τη διεξαγωγή ενός πολέμου που μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο, με ανυπολόγιστο αριθμό θυμάτων. «Η πολεμοκάπηλη αυτή επιχείρηση στοχεύει στην εδραίωση της "νέας τάξης" και όχι στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» τονίζεται στο κείμενο που καταλήγει με την απαίτηση των εργαζομένων να αποτραπεί κάθε είδους εμπλοκή της χώρας σε πολεμικούς σχεδιασμούς.

Τη βαθύτατη λύπη τους για την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση 11 μη κυβερνητικές οργανώσεις, τονίζοντας παράλληλα για το ενδεχόμενο αντιποίνων πως «κάθε αντίδραση η οποία έμμεσα ή άμεσα θα έπληττε άλλους ανθρώπους, θα προκαλούσε εντάσεις και φανατισμό, θα καταστρατηγούσε βασικές ανθρωπιστικές αξίες ή θα καταπατούσε ανθρώπινα δικαιώματα, για εμάς συγκαταλέγεται στη λίστα των ενεργειών που θίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και διαιωνίζουν το φαύλο κύκλο της βίας».

Πρόκειται για τις εξής οργανώσεις: ACTIONAID ΕΛΛΑΣ, Γιατροί του Κόσμου, Γιατροί χωρίς Σύνορα, Διεθνής Αμνηστία, Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Ευρωπαϊκή Προοπτική, Ιατρικό Κέντρο Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, Σώστε τα Παιδιά, SOS Ρατσισμός, Φαρμακοποιοί του Κόσμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ