Σάββατο 6 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Στο στόχαστρο οι λαοί
Το σύνδρομο «Μπιν Λάντεν» και οι πραγματικοί στόχοι του Μπους

Αρχικά ήταν «Ο Ευγενής Αετός», που θα αναλάμβανε τη σάρωση των τρομοκρατών που υποτίθεται ότι ήταν οι υπεύθυνοι για το φοβερό έγκλημα κατά του αμερικανικού λαού.

Μετά το σκέφτηκαν καλύτερα. Εξάλλου ήδη είχαν μπλέξει στην υπόθεση ολόκληρη την υδρόγειο και ο Αετός (σύμβολο των ΗΠΑ αλλά και άλλων χωρών όπως π. χ. της Αλβανίας) αντικαταστάθηκε από την «Απεριόριστη Δικαιοσύνη» εφ' όσον ο «πόλεμος» θα κρατούσε και πολλά χρόνια.

Τώρα η σκυτάλη πέρασε στη «Διαρκή Ελευθερία», που σημαίνει πως μόνιμα πλέον υπό την προστασία και μέριμνα του Μπους και των επιγόνων του, θα ζούμε ελεύθεροι από κάθε φόβο τρομοκρατικής πράξης. Ευτυχώς, που σώφρονες φωνές μεταξύ των συμβούλων του Αμερικανού Προέδρου επέβαλαν, έστω και προσωρινά, την καθυστέρηση των πρώτων αντιδράσεων. Μαζί με τις αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις του κόσμου ολόκληρου αλλά και αρκετών ΜΜΕ και ηγετών που βλέπουν να 'ρχονται σοβαρότερα προβλήματα απ' όσα θα λυθούν με τον αμερικάνικο τρόπο. Δε χρειάζεται να τονίσουμε ότι ο πληγωμένος Αετός, όχι Δικαιοσύνη και Ελευθερία δεν πρόκειται να προσφέρει αλλά την πολύπαθη Ειρήνη θα τη μεταφέρει στο παρελθόν.

Πιστεύουμε, όπως και ο περισσότερος κόσμος ότι το έγκλημα προετοιμάστηκε από ισχυρή δύναμη και βοηθήθηκε από τμήματα αμερικανικών υπηρεσιών.

Αυτό δε σημαίνει ότι η τρομοκρατία κάθε είδους και μορφής, οποθενδήποτε και εάν προέρχεται, δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η κρατική τρομοκρατία, η κοινωνική, η θρησκευτική, η πολιτική. Προερχόμενη από άτομα, ομάδες, κράτη, πολυεθνικούς οργανισμούς (για να θυμηθούμε το ΝΑΤΟ ). Κατευθυνόμενη σε έθνη, μειονότητες, κοινωνικές ομάδες, άτομα, κράτη κλπ.

Οσο για τις αιτίες είναι πλέον γνωστές και πολυσυζητημένες. Εδώ να επισημάνουμε μόνον τα κίνητρα που ωθούν (επιπλέον της πάταξης της τρομοκρατίας και της «εκδίκησης») την υπερδύναμη να κτυπήσει σε πολλαπλούς στόχους, αποβλέποντας στη σύγχρονη επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων. Και αυτά έχουν κατ' επανάληψιν τονιστεί και προβληθεί.

  • Ο έλεγχος του Αφγανιστάν απ' όπου σχεδιάζεται το πέρασμα πετρελαίων και παραγώγων του της ευρύτερης περιοχής και κύρια της Κασπίας.
  • Η εγκαθίδρυση μόνιμα στρατιωτικών βάσεων στις ασιατικές χώρες της τέως Σοβιετικής Ενωσης.
  • Η περικύκλωση της Κίνας και της Ρωσίας, ανεξάρτητα εάν η τελευταία συνεργάζεται τώρα, παρέχοντας υποστήριξη με πληροφορίες, αεροδιαδρόμους κλπ.
  • Η επαναπροσέγγιση χωρών με τις οποίες υπάρχει πολυεπίπεδη διάσταση όπως το Ιράν.
  • Η ταχύρυθμη υλοποίηση σχεδίων για την επέκταση του ΝΑΤΟ με βάση το γιγαντιαίο πρόγραμμα «Σύμπραξη για την Ειρήνη». Ως γνωστόν στο σχέδιο περιλαμβάνονται όλες οι χώρες του διαλυμένου Συμφώνου της Βαρσοβίας.
  • Η επίλυση του παλαιστινιακού προβλήματος και ίσως και του Κυπριακού.
  • Η ανάκαμψη της οικονομικής ύφεσης.
  • Η αύξηση των εξοπλισμών των «συμμάχων» χωρών, η αύξηση των πωλήσεων όπλων παγκόσμια, η αναντίρρητη πλέον υλοποίηση της Εθνικής Αντιπυραυλικής Ασπίδας των ΗΠΑ.
  • Η καθιέρωση αστυνομεύσεων σε παγκόσμια κλίμακα και η υποχρέωση όλων των χωρών για παροχή πληροφοριών, διευκολύνσεων κάθε μορφής, εκδόσεως ατόμων χωρίς δυσκολίες κλπ.
  • Η ανάθεση στις Ενοπλες Δυνάμεις πλέον της αντιμετώπισης των λεγόμενων «ασύμμετρων απειλών» (τρομοκρατία, ανεξέλεγκτη μετανάστευση, ναρκωτικά, ξέπλυμα χρήματος, πωλήσεις πυρηνικών και βιοχημικών υλικών κλπ.).
  • Η ένταξη σε συμμαχίες (του ΝΑΤΟ αλλά και άλλων) ελεγχόμενων από τις ΗΠΑ, όσο γίνεται περισσοτέρων χωρών, με το πρόσχημα της από κοινού αντιμετώπισης των παραπάνω απειλών αλλά και άλλων που ήθελε προκύψουν

Η αναμφισβήτητη αναγνώριση και αποδοχή παγκόσμια των ΗΠΑ ως κυρίαρχων του κόσμου ολόκληρου, είναι ο βασικός και τελικός στόχος των επιμέρους που αναφέρθηκαν. Η αυτοκρατορία νέας μορφής.

Η παγκοσμιοποίηση έτσι επιταχύνεται και είναι παράλληλος στόχος. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων, επίσης, επιταχύνεται με τον τρόπο αυτό από τους ρυθμιστές της, που δεν είναι μόνον οι Αμερικανοί ιθύνοντες, αλλά και όποιοι κρύβονται πίσω τους και πίσω από τους αντίστοιχους κυβερνήτες των ισχυρών κρατών της Γης. Με υπηρέτες και πιστούς εκτελεστές τους οσφυοκάμπτες κυβερνώντες των «συμμάχων» κρατών. Οι τελευταίοι είναι πολύ γνωστοί με μανδύες πολύχρωμους. Και οι δικοί μας το ίδιο είναι.

Ο Μπιν Λάντεν, επομένως, και οι υπόλοιποι κάθε είδους τρομοκράτες ανά την υφήλιο, που φαινομενικά αποτελούν το μόνο στόχο των πληγωμένων ΗΠΑ, έχουν προσφέρει σημαντική βοήθεια στους κυνηγούς τους. Αφού «μαζί με τα ξερά θα κάψουν και τα χλωρά», που εν προκειμένω είναι οι πραγματικοί στόχοι που προαναφέραμε.

Πρέπει να κινητοποιηθούμε, να φωνάξουμε, να διαμαρτυρηθούμε. Διαφορετικά κινδυνεύουν τα κάθε είδους δικαιώματά μας ως ανθρώπων και πολιτών, αλλά και του κράτους και του έθνους μας.

Και πάνω απ' όλα για το μέλλον των παιδιών μας σε έναν κόσμο ανθρώπινο και δίκαιο.


Του
Αντώνη ΚΑΚΑΡΑ
Απόστρατος Αντιπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού, εκπρόσωπος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλο βήμα αντιδραστικοποίησης (2003-06-25 00:00:00.0)
Συρρίκνωση λαϊκών ελευθεριών (2003-01-19 00:00:00.0)
Επικίνδυνη πολεμοκαπηλία (2002-06-15 00:00:00.0)
«Απόλυτα δεσμευμένοι» (2002-01-12 00:00:00.0)
Πρωτοπόροι γυμνοσάλιαγκες (2001-09-19 00:00:00.0)
Σκέψεις... (2001-09-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ