Σάββατο 6 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
Ο «ανθρωπιστής» με το δικτάτορα

Οι μάσκες των κάθε είδους ψευτοαριστερών και «ψευτοανθρωπιστών» - όπου Γης - έχουν αρχίσει αυτή την κρίσιμη περίοδο, να πέφτουν η μία μετά την άλλη. Ολοι εκείνοι οι «αριστεροδεξιοκεντρώοι» κυβερνήτες της Γης, που δικαιολόγησαν τη συμμετοχή τους στο βρώμικο πόλεμο ενάντια στη Σερβία με πρόσχημα ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας παραβιάζει τα «ανθρώπινα δικαιώματα» στο Κοσσυφοπέδιο, τώρα χειροκροτούν τον δικτάτορα Περβέζ Μουσάραφ που αυτοανακηρύχτηκε πρόεδρος του Πακιστάν με το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1999.

Πρώτος και καλύτερος, έβγαλε τη μάσκα του «δημοκράτη» και του ανθρωπιστή, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Βρετανίας Τόνι Μπλερ - δεξί χέρι του Προέδρου των ΗΠΑ Τζ. Μπους και ομοϊδεάτης του Κ. Σημίτη - που συναντήθηκε χτες στο Ισλαμαμπάντ με τον Πακιστανό Πρόεδρο Περβέζ Μουσάραφ και συζήτησε τρόπους αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Στην ουσία δηλαδή, με την επίσκεψή του αυτή, ο Τόνι Μπλερ - εξ ονόματος της «πολιτισμένης Δύσης» - νομιμοποίησε στα μάτια της κοινής γνώμης τη στρατιωτική κυβέρνηση και το δικτάτορα Πρόεδρο του Πακιστάν, με αντάλλαγμα τη συνεργασία του στη στήριξη των πολεμικών επιχειρήσεων των ιμπεριαλιστών ενάντια στο Αφγανιστάν. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα που έφερε το στρατηγό Μουσάραφ στην εξουσία τον Οκτώβρη του 1999, οι σχέσεις Βρετανίας - Πακιστάν επιδεινώθηκαν, καθώς το Λονδίνο είχε πρωτοστατήσει στην αναστολή της συμμετοχής του Πακιστάν στο συμβούλιο υπουργών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

Τι απέγιναν οι «δημοκρατικές ευαισθησίες» του κυρίου Μπλερ - και όλων εκείνων που κυκλοφορούν με το μανδύα του υποστηρικτή της δημοκρατίας - και ενώ μέχρι χτες γύριζαν την πλάτη στο δικτάτορα του Πακιστάν, σήμερα τού χτυπούν φιλικά την πλάτη;


Λ.Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ