Παρασκευή 9 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Πραγματοποιήθηκε το 28ο ετήσιο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). Εκ μέρους του ΚΚΕ χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Στο χαιρετισμό του ανάμεσα σε άλλα ανέφερε:

«Η κυβέρνηση, στο όνομα μιας δήθεν γεωστρατηγικής αναβάθμισης, έχει εμπλέξει βαθιά τη χώρα μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με την αναβάθμιση και τη δημιουργία νέων βάσεων και το ΝΑΤΟικό στόλο στο Αιγαίο. Αυτοί δεν διασφαλίζουν τα σύνορά μας ούτε την ΑΟΖ από την τουρκική επιθετικότητα. Δεν ξεχνάμε ότι διαχρονικά στήριξαν τη χούντα, την εισβολή στην Κύπρο, διαμέλισαν τη Γιουγκοσλαβία. Σήμερα βάζουν φωτιά στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου. Επιδιώκουν συμβιβασμό για την ονομασία της ΠΓΔΜ για τα δικά τους συμφέροντα. Δεν ενδιαφέρονται να λυθεί το πρόβλημα του αλυτρωτισμού που μπορεί να ανάψει φωτιά στα βόρεια σύνορά μας. Ο λαός μας δεν έχει να κερδίσει τίποτε από την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά και έχει τεράστιες ευθύνες.

(...) Διαπιστώνετε ότι δεν έχετε εξαιρεθεί από κανένα μέτρο και ότι ο πέλεκυς των περικοπών έπεσε βαρύς στους μισθούς, στις συντάξεις και τα επιδόματά σας (...) Εχετε, λοιπόν, κάθε δικαίωμα να αναπτύξετε τους δικούς σας αγώνες, μέσα από τις ενώσεις, για να υπερασπιστείτε τα δικαιώματά σας και να αγωνιστείτε για την επίλυση των προβλημάτων σας. Οι αυταπάτες και οι τακτικές του συμβιβασμού και της αποδοχής των τετελεσμένων έχει αποδειχθεί ότι οδηγούν σε ήττες και σε μεγαλύτερες απώλειες. Ομως, για να έχει προοπτική ο αγώνας σας, χρειάζεται να αναπτυχθεί μαζί με τους λαϊκούς αγώνες, αφού τα περισσότερα προβλήματα είναι κοινά με όσα πλήττουν τους άλλους εργαζόμενους. Το συμφέρον σας είναι στο πλάι του λαού που αγωνίζεται για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και την αποκάλυψη των κινδύνων και των συνεπειών από τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Η λύση των προβλημάτων σας είναι στενά δεμένη με τη λύση των λαϊκών προβλημάτων. Δεν πρέπει οι αστυνομικοί να παρασύρονται από όσους εμφανίζονται υποκριτικά ως υπερασπιστές των συμφερόντων τους, ενώ στην πραγματικότητα προσπαθούν να τους αποκόψουν από το λαό. Είναι γνωστός ο ύπουλος ρόλος της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που έχει στόχο να δηλητηριάζει με το ρατσισμό και τον αντικομμουνισμό τις συνειδήσεις των αστυνομικών και να τους στρέψει ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό, με ένταση της καταστολής. Χρειάζεται να την απομονώσετε παντού.

(...) Το ΚΚΕ υποστηρίζει με όλους τους τρόπους τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματά σας, τόσο στη Βουλή όσο και γενικότερα όπως: Μισθούς και συντάξεις που να ανταποκρίνονται στο σημερινό κόστος ζωής για τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους. Πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αναπλήρωση από το κράτος των απωλειών των αποθεματικών των Ταμείων σας με το περιβόητο "κούρεμα". Να σταματήσει η παραβίαση του ωραρίου υπηρεσίας σας με καθιέρωση εβδομαδιαίου προγραμματισμού υπηρεσιών. Οχι στην απλήρωτη υπηρεσία. Σύγχρονοι κανονισμοί υγιεινής και ασφάλειας, εκπαίδευσης, καθηκόντων, μεταθέσεων, πειθαρχίας, κρίσεων και προαγωγών. Κατοχύρωση της ουσιαστικής άσκησης του δικαιώματος απεργίας στα Σώματα Ασφαλείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ