Παρασκευή 9 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Καταγγέλλει ανταπεργία από δήμο και εργολάβο

Το γεγονός ότι ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας και ο εργολάβος προχώρησαν σε ανταπεργία, διακόπτοντας προσωρινά εργασίες στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στο Αστρος και ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες στα καταστήματα και ΑΕ Αρκαδίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΥ Αστρους παραμένουν απλήρωτοι, την ίδια ώρα που ο δήμος συνεχίζει να πληρώνει τον εργολάβο που το διαχειρίζεται. Το σωματείο καταγγέλλει ότι ενώ ο εργολάβος έχει εισπράξει από το δήμο τα ποσά για τους μήνες Γενάρη - Φλεβάρη, αρνείται να πληρώσει τα δεδουλευμένα των εργαζομένων για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Το σωματείο κατήγγειλε την Τρίτη 6/3 την παράνομη διαδικασία της ανταπεργίας στην Επιθεώρηση Εργασίας, ωστόσο μέχρι και χτες δεν υπήρχε καμιά αντίδραση.

Παράλληλα, προβάλλει τα εξής αιτήματα: Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Καμία τροποποίηση Συμβάσεων Εργασίας. 5ήμερη, 8ωρη εργασία. Συνθήκες και μέτρα υγείας και ασφάλειας της εργασίας για όλους τους εργαζόμενους. Αμεση χορήγηση των εμβολίων και των Μέσων Ατομικής Προστασίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ