Παρασκευή 9 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νεκρός εργαζόμενος σε εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ

Τη ζωή του έχασε 46χρονος, όταν την Τετάρτη το μεσημέρι και ενώ δούλευε σε εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στο Μαρκόπουλο Αττικής, αποκόπηκε τροχαλία γερανού και τον καταπλάκωσε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

«Ενας ακόμη συνάδελφός μας πλήρωσε με τη ζωή του την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα ατέλειωτα ωράρια εργασίας που απαιτούν οι μεγαλοεργοδότες για να "βγει η δουλειά" και να γεμίσουν τα ταμεία τους με κέρδη», τονίζει η Ομοσπονδία.

«Οι οικοδόμοι και οι άλλοι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, που τους υποχρεώνει να μένουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο για να συμπληρώσουν το πενιχρό τους μεροκάματο, που τους απειλεί με απολύσεις αν δεν υποταχτούν στους "όρους δουλειάς" που επιβάλλουν, αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους εξασφάλισαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας είναι άφαντοι. Κανένας έλεγχος δε γίνεται για μέτρα υγείας και ασφάλειας. Κανένας έλεγχος δεν γίνεται για την καταλληλότητα των μηχανημάτων που βρίσκονται στα εργοτάξια και εκτελούν εργασίες. (....) Κανένας έλεγχος δεν υπάρχει για το αν και πώς ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Ολα αρχίζουν και τελειώνουν στα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας».

Η Ομοσπονδία καλεί «όλους τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους στις κατασκευές, να αγωνιστούμε εμείς για τη ζωή μας. Ούτε οι κυβερνήσεις, ούτε οι μεγαλοεργολάβοι θα μας λυπηθούν. Ο,τι καταφέρουμε, θα το πετύχουμε με τον αγώνα μας σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Οπως υπογραμμίζει, η πανοικοδομική απεργία στις 14 Μάρτη «είναι το μήνυμά μας ότι θα προστατεύσουμε τη ζωή μας και θα βάλουμε τις βάσεις ώστε να γίνει το δίκιο μας πραγματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ