Παρασκευή 9 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιχείρηση συσκότισης των πραγματικών αιτιών για την κατάσταση στην Υγεία

Αποχώρησε από την ψηφοφορία το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τις εκφυλιστικές διαδικασίες και τα παιχνίδια σε βάρος του λαού

Τις ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών σκανδάλων όπως αυτό της «Νοβάρτις», για τον εκφυλισμό των διαδικασιών διερεύνησης του σκανδάλου, αλλά και για την επιχείρηση εγκλωβισμού των λαϊκών συνειδήσεων σε μια ανούσια αντιπαράθεση, ανέδειξε στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει εκφυλιστικές διαδικασίες.

«Η κυβέρνηση τρίβει τα χέρια της, γιατί δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο σύμμαχο απ' τη ΝΔ στην υλοποίηση της βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής και συνολικά των σχεδιασμών τους», ανέφερε και εξήγησε ότι η ΝΔ διευκολύνει τη συγκυβέρνηση να συσκοτίσει τον πραγματικό υπεύθυνο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο λαός και στην Υγεία, να ξεπλύνει τον εκμεταλλευτικό χαρακτήρα του συστήματος, χρεώνοντάς τα στα σκάνδαλα, στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Τη διευκολύνει στο να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα τον αποπροσανατολισμό του λαού από τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, από την ενεργό συμμετοχή της Ελλάδας στους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη διευκολύνει στο πλαίσιο της τέταρτης «αξιολόγησης» να κλιμακώσει την αντιλαϊκή επίθεση σε βάρος του λαού, παίρνοντας μια σειρά από νέα αντιλαϊκά, αντεργατικά μέτρα.

Ταυτόχρονα, σημείωσε «διευκολύνει το σχεδιασμό και συνολικά της αστικής τάξης για να διαμορφωθεί ένας αδιέξοδος για τις λαϊκές ανάγκες εγκλωβισμός στο νέο διπολικό σύστημα».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος εστίασε στο πραγματικά μεγάλο σκάνδαλο, που είναι η αδυναμία πλατιών λαϊκών στρωμάτων να έχουν πρόσβαση σε αναβαθμισμένες παροχές, λόγω της εμπορευματοποίησης της Υγείας. «Τα υπόλοιπα δεν αποτελούν παρά μέρος της συνήθους τακτικής μονοπωλιακών ομίλων να αποκτήσουν μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά και η αποκάλυψή τους είναι μέρος του εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ», πρόσθεσε.

Κατήγγειλε ότι, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν ξεσηκώσει κουρνιαχτό στην προηγούμενη συζήτηση στη Βουλή για τους ανώνυμους μάρτυρες, σήμερα η ΝΔ στηρίζει την πρόταση για σύσταση επιτροπής σε ανώνυμες καταγγελίες, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα στον εκχυδαϊσμό και τον εκφυλισμό της υπόθεσης αυτής.

«Εμείς ως κόμμα είχαμε δηλώσει ότι δεν θα νομιμοποιήσουμε διαδικασίες εκφυλισμού της λειτουργίας της επιτροπής, τη συσκότιση των πραγματικών υπευθύνων και φάνηκε πολύ γρήγορα ότι επιβεβαιωνόμαστε», σημείωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος, προσθέτοντας ότι «με ευθύνη της πλειοψηφίας η προκαταρκτική επιτροπή οδηγείται σε εκφυλιστικές διαδικασίες ως προς το αν έχει αρμοδιότητα να εξετάσει τα συγκεκριμένα σκάνδαλα και ξαφνικά το ανακάλυψαν 15 μέρες μετά τη σύστασή της». Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ έγκαιρα έχει δηλώσει ότι θέλει να υπάρξει πλήρης και ουσιαστική λειτουργία της επιτροπής, να εξεταστούν όλα τα αδικήματα ασχέτως αν κάποια τυπικά μπορεί να έχουν παραγραφεί, να εξεταστεί το σύνολο των μαρτύρων και των προστατευόμενων και να επεκταθεί η διερεύνηση και στην περίοδο της σημερινής κυβέρνησης.

«Δεν θα βάλουμε πλάτη να νομιμοποιήσουμε τέτοιες διαδικασίες, δεν θα βάλουμε πλάτη στη σημερινή ψηφοφορία στους σχεδιασμούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε μια πρόταση που αποπροσανατολίζει το λαό απ' τα πραγματικά προβλήματα και τις αιτίες, που συσκοτίζει την ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης αλλά και προηγούμενων για τα προβλήματα που βιώνει ο λαός και που εγκλωβίζει τις λαϊκές συνειδήσεις σε μια αδιέξοδη αντιπαράθεση ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του συστήματος», κατέληξε.

Στο «γήπεδο» της εμπορευματοποίησης της Υγείας ο καβγάς ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατήγγειλε ότι σήμερα η ζωή και ο θάνατος των εργαζομένων βρίσκονται στα χέρια των πολυεθνικών, της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας που καθορίζει την παραγωγή με βάση το νόμο του κέρδους. Σημείωσε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποδέχονται ότι η Υγεία, το Φάρμακο συνολικά, είναι εμπόρευμα, άρα ο καβγάς τους γίνεται στο ίδιο γήπεδο.

Επεσήμανε ακόμη ότι η σύγκρουση για το ποιος μείωσε περισσότερο τη φαρμακευτική δαπάνη κρύβει ότι αυξήθηκε κατά 57% η συμμετοχή των εργαζομένων που πληρώνουν διπλά και μέσα απ' τα ασφαλιστικά ταμεία και με τη συμμετοχή στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Σημείωσε ότι με τακτικισμούς τόσο απ' τη ΝΔ όσο και απ' τη σημερινή κυβέρνηση κουκουλώνεται η πραγματική αιτία, η βάση των σκανδάλων. Το ΚΚΕ - τόνισε - ενδιαφέρεται να διαλευκανθούν τα σκάνδαλα, «αλλά ρόλο κομπάρσου δεν θα παίξει σε ένα παιχνίδι που θέλει να εγκλωβίσει το λαό σε ψεύτικη αντιπαράθεση για το ποιος διαχειρίζεται καλύτερα τη δυστυχία του και τη βαρβαρότητα και δεν θα αποδεχτεί ούτε τακτικισμούς στην επιτροπή ούτε κόλπα στην Ολομέλεια και γι' αυτό θα σηκωθεί και θα φύγει και θα καλέσει το λαό να κλείσει τα αυτιά στην ψεύτικη αντιπαράθεση, να συσπειρωθεί και να παλέψει κατά του πραγματικού αντίπαλου, του συστήματος, του καπιταλιστικού κέρδους που τον στέλνει στη δυστυχία όταν υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες να ζήσει καλά».

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση περί «ηθικού πλεονεκτήματος» τόνισε ότι αυτό κρίνεται με κριτήριο ποιο σύστημα υπηρετεί κάθε κόμμα. «Οταν υπηρετείς» - επεσήμανε χαρακτηριστικά - ένα σύστημα σαν αυτό που ζούμε σήμερα, όπου αυτοί που παράγουν τον πλούτο ζουν με 100 και 200 ευρώ, όπου δυστυχούν και χύνουν το αίμα τους εκατομμύρια για να μοιραστούν οι ενεργειακές πηγές, για να διατηρηθεί η εξουσία των λίγων, τότε δεν μπορείς να μιλάς για ηθικό πλεονέκτημα ούτε να επικαλείσαι διάφορα ιστορικά γεγονότα, γιατί ιστορικά εκείνοι που είχαν ηθικό πλεονέκτημα έδωσαν και τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τις ιδέες τους, την κοινωνική απελευθέρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ