Τρίτη 9 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η αρμάδα και ο ρόλος της

Τέσσερα αεροπλανοφόρα (τρία αμερικανικά κι ένα βρετανικό), ενώ ένα ακόμη καταπλέει στην περιοχή. Αρκετά πυρηνοκίνητα υποβρύχια, οπλισμένα με πυραύλους «Τόμαχοκ» και μεγάλος αριθμός άλλων πολεμικών πλοίων συνοδείας και υποστήριξης. Γύρω στα 500 μαχητικά αεροσκάφη και εκατοντάδες πολεμικά ελικόπτερα. Μεγάλος αριθμός άλλων αεροσκαφών - συνοδευτικών, εναέριου εφοδιασμού, ΑΒΑΚΣ, αναγνωριστικών, έγκαιρης προειδοποίησης, κλπ. Περισσότεροι από 50.000 στρατιώτες (30.000 Αμερικανοί και 20.000 Βρετανοί) του Στρατού Ξηράς, ανάμεσά τους πεζοναύτες και άλλες «ειδικές δυνάμεις», ενώ άλλοι τόσοι και περισσότεροι είναι οι στρατιώτες των άλλων δύο Οπλων, του ναυτικού και της αεροπορίας.

Αυτή είναι η τεράστια πολεμική μηχανή, που βρίσκεται τη στιγμή αυτή στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, χωρίς να λογαριάζουμε τις αρκετές και μόνιμες αμερικανικές και βρετανικές βάσεις στην περιοχή και τις γερμανικές, γαλλικές, καναδικές και αυστραλιανές ενισχύσεις, που βρίσκονται καθ' οδόν.

Μα, στ' αλήθεια, θέλουν να πιστέψουμε, ότι η τεράστια αυτή αρμάδα βρίσκεται εκεί για τον Μπιν Λάντεν και την Αλ Κάιντα, άντε και τους Ταλιμπάν μαζί;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ