Τρίτη 9 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Προβολές και συζητήσεις

Σκηνή από την ταινία «Πίσω πόρτα»
Σκηνή από την ταινία «Πίσω πόρτα»
Με τη θρυλική «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη και την παρουσία Ελλήνων ευρωβουλευτών και πολυπληθούς κινηματογραφόφιλου κοινού, άνοιξε τις πύλες του, στις 3 Οκτώβρη, το 10ο Δεκαπενθήμερο Ελληνικού Κινηματογράφου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Στρασβούργου «Odyssee», το οποίο συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Γραφείο Τύπου της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Στρασβούργο και την Ενωση Συλλόγων Ελληνο-Γαλλικής Φιλίας.

Στο Δεπενθήμερο Ελληνικού Κινηματογράφου, που αποτελεί ταυτόχρονα και προώθηση του ελληνικού κινηματογράφου στην ευρύτερη περιοχή της Αλσατίας, συμμετέχουν φέτος πέντε παραγωγές: «Ριζότο» της Ολγας Μαλέα, «Πίσω πόρτα» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, «Ο καλύτερός μου φίλος» του Λάκη Λαζόπουλου, «Ενας κι ένας» του Νίκου Ζαπατίνα και «Η επίθεση του γιγάντιου μουσακά» του Πάνου Κούτρα. Το Δεπενθήμερο θα κλείσει με τη βραβευμένη ταινία του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικο».

  • Συζήτηση για τα προβλήματα του ελληνικού κινηματογράφου και ειδικότερα για τις ταινίες μικρού μήκους διοργανώνεται σήμερα, 7 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο «Books & Coffee» (Λ. Αμαλίας 34) σε συνεργασία με το περιοδικό «Κινηματογράφος και Επικοινωνία».

Πριν τη συζήτηση θα προβληθούν οι τρεις ταινίες που διακρίθηκαν στο φετινό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, σε πρώτη προβολή στην Αθήνα. Πρόκειται για τις ταινίες: «Γκόγκος» του Π. Φαφούτη (Α' βραβείο, διάκριση σεναρίου και γυναικείας ερμηνείας για τη Μαρία Σκουλά), «See no evil» του Αρη Μπαφαλούκα (Β' βραβείο, διάκριση φωτογραφίας, βραβείο Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου), «Το φουστάνι» της Μόνικας Βαξεβάνη (Βραβείο καλύτερης γυναικείας σκηνοθετικής παρουσίας στη μνήμη της Τόνιας Μαρκετάκη, διάκριση για κοστούμια και μουσική, μνεία για τη φωτογραφία).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ