Σάββατο 17 Μάρτη 2018 - Κυριακή 18 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής οργάνωσε, την Παρασκευή 16/3, η Γραμματεία Μεταναστών και Προσφύγων του ΠΑΜΕ, μπροστά στις 21 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων.

Κρατώντας πανό της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, που ανέγραφε το σύνθημα «Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους», οι συγκεντρωμένοι απηύθυναν κάλεσμα ενίσχυσης της οργάνωσης και κοινού αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, στους ντόπιους εργάτες και τους ξεριζωμένους από την εξαθλίωση και τον πόλεμο μετανάστες και πρόσφυγες.

Αντιπροσωπεία της Γραμματείας και των συνδικάτων που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας συναντήθηκε με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δ. Βίτσα, στον οποίο κατέθεσε τα αιτήματα της κινητοποίησης. Μεταξύ άλλων η αντιπροσωπεία επισήμανε: «Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις που να διασφαλίζουν δουλειά με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας για όλους. Να απεμπλακεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, χωρίς συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Να ανατραπούν όλες οι αποφάσεις που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Να νομιμοποιηθούν όσοι μετανάστες ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, κι έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς».

Ο υπουργός, από την πλευρά του, αράδιασε γενικές περιγραφές, λες και δεν έχει βασική ευθύνη η κυβέρνηση, ενώ δεν έδωσε καμιά ουσιαστική απάντηση ούτε στα ζωτικά αιτήματα ανακούφισης των προσφύγων και μεταναστών που κατέθεσε η αντιπροσωπεία. Μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί την πολιτική που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά και την υπόλοιπη χώρα, μακριά από τις χώρες προορισμού τους, εκφράζοντας μάλιστα ανησυχία για παραπέρα αύξηση των εγκλωβισμένων το επόμενο διάστημα. Αντίστοιχα, ακόμα και για το ζήτημα της ενίσχυσης των αντίστοιχων υπηρεσιών και απλοποίησης των διαδικασιών για τους πρόσφυγες, τους αιτούντες άσυλο κ.ο.κ., κατά τη συνήθη κυβερνητική τακτική παρέπεμψε στη «μεταμνημονιακή εποχή»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ